MUŞ Haber Girişi : 23 Haziran 2023 10:01

Muş otobusleri doldu taştı! Ek seferlerde yetmiyor

Muş otobusleri doldu taştı! Ek seferlerde yetmiyor
Bayrama sayılı günler kalırken büyükşehirlerden Muş’a gelecek şehirlerarası otobüs seferleri doldu. 


Kurban Bayramını ailesinin yanında geçirmek isteyen ve 9 günlük bayram tatilini fırsat görenler yollara akın etti. Bayrama sayılı günler kalırken büyükşehirlerden Muş’a gelecek şehirlerarası otobüs seferleri doldu. 


Muş’a  direkt gelişlerde yer bulmak imkansız olunca vatandaşlar çevre illere bilet kesip aktarmayla Muş’a gelmeyi planlıyor.


"Ek seferler doldu”


Bayramı memleketinde ya da tatil bölgelerinde geçirmek isteyenler, yaz tatilini bayramla birleştirenler, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın yolunu tuttu. Normal seferlerin dolu olduğunu , ilave seferlerin de dolduğuna dikkat çeken otobüs firmaları  yeni ilave seferler açmaya çalıştıklarını söylediler. 

 

Yoğunluktan bilet bulamayan vatandaşlar ise gidecekleri yer için aktarma yapmayı tercih ederken, ek sefer için de daha fazla para ödemek zorunda kaldı. 


 Otobüs firmaları olabildiği kadar ek sefer yapıyor. Ek sefer yapmanın ciddi bir maliyeti var. Gidişi dolu, dönüşü boş olan seferlerde mevcut taşıma ücretleriyle yolcunun talebini karşılamak mümkün olmuyor 


"Otobüs firmalarının yüzü gülüyor"


Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Büyük İstanbul Otogarı'nda haftasonu sefer sayılarının günlük 2 bine kadar yaklaşacağını açıkladı. Yoğunluk olduğunu ve ek seferlerin bile dolu olduğunu belirten Özcan, "Hem okulların tatil olması hem de bayram tatilinin 9 gün olmasından dolayı bereketli bir bayram geçireceğiz. Esnaf memnun, bayram otobüs sektörüne bir nefes aldırdı." diye konuştu.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, okulların kapanması ve Kurban Bayramı'nın 9 gün olmasıyla Türkiye genelinde şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere talepte artış yaşandığını belirtti.

Otogarlarda bayram yoğunluğu yaşandığını belirten Özcan, "Büyük İstanbul Otogarı'nda bütün ana seferler dolu. Bayram için koyduğumuz ek seferlerde dolu vaziyette. Müşteri gelince tekrar seferler açarak hiçbir yolcuyu bırakmamak şartıyla yeni seferler yapıyoruz" diye konuştu.


 

Resmi İlanlar