GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ocak 2024 16:52

Muş-Mutki yolu kardan kapandı: 22 Araç onlarca insan mahsur kaldı!

Muş-Mutki yolu kardan kapandı: 22 Araç onlarca insan mahsur kaldı!
Muş-Mutki kara yolunun 10. kilometresinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle 22 araç 69 kişi mahsur kaldı.
Muş-Mutki yolu kardan kapandı: 22 Araç onlarca insan mahsur kaldı!

ALPARSLAN DİYARI- Muş'ta tipi ve fırtına nedeniyle 22 araç mahsur kaldı. Yolda mahsur kalan 22 araçtaki 69 kişi, ekiplerin 4 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.

 

 

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye yönlendirilen Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri, 3 iş makinesiyle 4 saatlik çalışmanın ardından yolu açarak, araçları saplandıkları yerden çıkardı.

 

4 saat yolda kar ve tipide mahsur kalan vatandaşlar, "Dört saat boyunca yolda mahsur kaldık. Allah devletimize zeval vermesin. Kış ayında yolumuz hep kapanıyor. Bizler de bu yolu mecbur kullanıyoruz. Karayolları ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Saatlerdir tipi ve fırtına nedeniyle yoldayız. Burada yaklaşık 22 araçta toplamda 69 kişiyiz. Karayolları ekibine çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.  

 

 

Karayolları ekip başı İdris Karakan ve operatör Hasan Elhan, Hasköy-Mutki kara yolunun tipiden dolayı sürekli kapandığını ifade ederek, “Tipi ve fırtına nedeniyle yol sürekli kapanıyor.  Mahsur kalanların ihbarı üzerine bölgeye geldik. Zor şartlarda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tipi devam ediyor. 20 kilometrelik yolun 5 kilometresi tipi nedeniyle kapanıyor. Vatandaşlarımız mecbur kalmadıkça bu yolu kullanmasınlar lütfen" diyerek vatandaşları kar ve tipi konusunda uyardılar.

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"

 

Resmi İlanlar