MUŞ Haber Girişi : 26 Temmuz 2024 11:52

Muş Merkez'de 500 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor

Muş Merkez'de 500 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor
Vali Avni Çakır ve Vali Yardımcısı Cihat Abukan, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kabak, Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ömer Başer ve firma yetkilileri ile birlikte, Muş Merkez'de yapımı devam eden 500 yataklı devlet hastanesi inşaatını inceledi

ALPARSLAN DİYARI- Hastanenin inşaat alanı 115 bin 800 metrekare olarak belirlenmiş olup, 19 bin 520 metrekare oturum alanı üzerine kurulacak. 129 poliklinik, 21 ameliyathane, 800 metrekare kreş, 2200 metrekare ısı merkezi, 90 yetişkin yoğun bakım yatağı ve 50 acil müşahede yatağı ile geniş bir sağlık hizmeti kapasitesine sahip olacak hastane, bodrum+zemin+5 katlı olarak planlanmış durumda. Ayrıca, 337 kapalı ve 1250 araçlık açık alan otoparkı da hastane kompleksinde yer alacak.

 

MODERN VE GENİŞ ALTYAPI

 

Vali Çakır, inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı. Hastanenin, modern altyapısıyla bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırması ve hastaların modern bir sağlık tesisinde tedavi görmelerine olanak tanıması bekleniyor.

 

 

VALİ ÇAKIR'DAN AÇIKLAMALAR

 

İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Vali Çakır, hastane inşaatının hızla ilerlediğini ve tamamlandığında Muş ve çevresindeki vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunacağını belirtti.

Çakır, "Bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve vatandaşlarımızın modern bir sağlık tesisinde tedavi görmelerini sağlamak adına önemli bir adım atıyoruz. İnşaatın zamanında tamamlanması için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz" dedi.

 

 

BÖLGENİN SAĞLIK HİZMETLERİ GÜÇLENİYOR

 

Yeni hastane, Muş'ta sağlık alanında önemli bir boşluğu dolduracak ve bölgedeki sağlık hizmetlerinin daha erişilebilir ve kaliteli hale gelmesine katkı sağlayacak. Muş Valiliği ve ilgili kurumlar, hastanenin en kısa sürede tamamlanması ve faaliyete geçmesi için çalışmalarını sürdürmekte kararlı.

 

Muş'ta sağlık hizmetlerinin güçlenmesi ve vatandaşların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabilmeleri için bu tür projelerin hayata geçirilmesi büyük önem taşıyor.

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar