MALAZGİRT Haber Girişi : 29 Temmuz 2024 10:51

Muş Malazgirt’te sürü halinde görüldü: Köylüler tarlalarda nöbet tutuyor

Muş Malazgirt’te sürü halinde görüldü: Köylüler tarlalarda nöbet tutuyor
Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Hasretpınar köyünde son zamanlarda artan domuz sürüleri köylüler için ciddi bir sorun haline geldi. Köyün tarım arazileri, domuz sürülerinin saldırısına maruz kalarak büyük zarar görüyor.

ALPARSLAN DİYARI – Hasretpınar köyü sakinleri, domuzların son aylarda tarlalara girerek hasat edilmeye hazır mahsulleri tahrip ettiğini belirtiyor.

 

Köy sakinleri, "Bir gecede domuzlar tarlalarımıza girip yüzlerce metrekarelik alanı mahvedebiliyor. Bu durum bizi hem maddi hem de manevi olarak oldukça zorluyor. Çünkü tarım, köyümüzün geçim kaynağı" diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdiler.

 

 

MÜCADELE ETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK

 

Malazgirt Hasretpınar Şeyh İsmail mevkiisnde görülen domuz sürüleri ile mücadele etmek için köylülerin kendi imkânlarıyla çözüm aradığını ifade eden köy sakinleri, yetkililerden yardım bekliyor.

 

Bir başka köy sakini Memduh Tekdemir,"Yetkililerden yardım bekliyoruz ancak henüz somut bir adım atılmadı. Köylülerimiz nöbet tutarak, tuzaklar kurarak ya da av köpekleriyle domuzları uzaklaştırmaya çalışıyoruz ama bu yeterli değil. Daha etkili önlemler alınmalı" şeklinde konuştu.

 

Hasretpınar köyünde yaşayanlar, geçim kaynaklarını koruyabilmek için gece gündüz demeden tarlalarında nöbet tutuyor. Köylüler, domuz sürülerinin sona ermesi ve tarım arazilerinin güvenliğinin sağlanması için yetkililerden acil çözüm bekliyor.

 

 

Köy halkının bu çabası, hem Malazgirt'te hem de çevre köylerde büyük yankı uyandırdı. Tarımın bu köy için ne kadar önemli olduğu ve köylülerin bu duruma karşı ne kadar çaresiz kaldıkları, herkesin dikkatini çekmiş durumda.

 

Hasretpınar köylüleri, dayanışma içinde domuz sürüleri ile karşı mücadele ederken, yetkililerin bu duruma bir an önce müdahale etmesini umut ediyor. Köyün geleceği ve tarım arazilerinin korunması için acil önlemler alınması, köylüler için hayati önem taşıyor.

 

HABER VEYSEL EŞİN

 

Resmi İlanlar