MALAZGİRT Haber Girişi : 08 Ekim 2023 12:10

Muş Malazgirt’te ‘Kavun’ festivali heyecanı başlıyor!

Muş Malazgirt’te ‘Kavun’ festivali heyecanı başlıyor!
Muş’un tarihi ilçesi Malazgirt’te bu yıl Kavun festivali, 11 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek.

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi öncülüğünde Malazgirt Kaymakamlığı ve Malazgirt Belediyesi destekleri ile bu yıl ilk düzenlenecek Kavun festivali geleneksel hane gelecek. Festivalde Muş ve Malazgirt’te yetişen ve bölgenin en güzel kavununu yaşatmak, yetiştirici sayısını arttırmanın yanı sıra yerli tohumların korunması ve gelecek kuşaklara sağlıklı gıdanın ulaşması amaçlanıyor.

 

KENAN MUTLU KONSER VERECEK!

 

Muş Alparslan Üniversitesi sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda, “11 Ekim Çarşamba günü bisiklet yarışı, halk koşusu, halk eğitim merkezi korusu, halk oyunları gösterisi, kavun yeme yarışması ve Kenan Mutlu konseri ile vatandaşlara unutulmaz festivalimize tüm Muşlular hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

 

“MALAZGİRT’İN KAVUNUNU DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

 

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Malazgirt tarihi ile tüm dünyada hafızalara yer edinmiş çok özel bir ilçemiz diyerek, şöyle konuştu: “Malazgirt ilçemiz aynı zamanda tarım kenti olma özelliği ile de dünya turizminde yer alacak. Malazgirt’in verimli toprakları ve tarım yapılan ovaları ile Muşumuzun kıymetlisi. Malazgirt’te bu yıl düzenleyeceğimiz Birinci Kavun Festivalini geleneksel hale getireceğiz. Malazgirt ilçemizdeki kavun yetiştiriciliğini de dünyaya tanıtacağız. Birbirinden renkli görüntülerin olacağı Birinci Kavun festivalimize tüm Muşlu hemşerilerimizi bekliyoruz.”

 

'TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR'

 

Belediye Başkanı Cengiz Altın , “Birbirinden renkli görüntülerin olacağı kavun festivalimize tüm hemşerilerimizi bekliyoruz. Festivalimizde halk koşusu, Kenan Mutlu konser etkinliği. Bisiklet koşusu, Halk Eğitim Korusu, Halk oyunları gösterisi, Kavun yeme yarışması gibi bir birinden renkli aktivitelerimiz olacaktır. Ben bu festivalin oluşmasında emeği geçen Muş Alparslan Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Alican’a ve İlçe kaymakamımız Sayın Göksü Bayram’a çok teşekkür ederim.” dedi.

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 

 

Resmi İlanlar