SAĞLIK Haber Girişi : 21 Ağustos 2023 11:07

Muş Malazgirt Bulanık hepsi bu mağaraya akın ediyor!

Muş Malazgirt Bulanık hepsi bu mağaraya akın ediyor!
Serinlemek için tuz mağarasına akın eden vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. Iğdır’daki tuz mağarası çevre illerin uğrak mekanı oldu.

 

ALPARSLAN DİYARI- Hava sıcaklıklarının bazı günlerde 40 dereceye kadar dayandığı Iğdır’da vatandaşlar serinlemek için Tuzluca ilçesinde bulunan tuz mağarasına akın ediyor. Doğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinin sofralık, sanayi ve karla mücadelede kullanılan tuzunun çıkarıldığı Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde bulunan Tuz Mağarası; 2,5 yıl önce turizme kazandırıldı.

 

Yılın dört mevsiminde ziyaretçi alan mağara, yaz ayında daha çok rağbet görüyor. Sıcak havaların etkili olduğu Iğdır’da vatandaşlar doğal klima görevi gördüğü için serin olan Tuz Mağarası'na akın ediyor. Yerli ve yabancı birçok insanın dolaştığı mağara, tur şirketleri tarafından rotaya da katılmış durumda. Iğdır Valiliği öncülüğünde açılan ve işletmesi Tuzluca Kaymakamlığı tarafından yapılan mağarada çalışmalar da devam ederken, ziyarete gelen vatandaşlar dışarı ile içerideki hava değişimini hemen fark ediyor.

 

MUŞ, AĞRI, KARS, ERZURUM İLGİ GÖSTERİYOR

 

Muş, Ağrı, Kars ve Erzurum gibi bölge illeri ilgi gösteriyor. Muş’ta Malazgirt ve Bulanık ilçeleri yakınlığı sebebiyle Muş merkez ve Bingöl, Bitlis gibi çevre illerden daha fazla rağbet gösteriyor. Vatandaşlar ayrıca burada şifa buluyor.

 

ASTIM VE KOAH HASTALARI İÇİN ŞİFA KAYNAĞI

 

Uzmanların yaptıkları klinik çalışmalar neticesinde, tuz mağaralarında öngörülen miktarda tamamlanan bir dizi tedaviden sonra hastaların nefes alamamasının azaldığını, hapşırma, öksürük, hırıltılı solunum ve nefes darlığı gibi belirtilerin iyileştiğini ortaya koydu. Tıbbi ilaç kullanımının önemli ölçüde azaldığı ve tedavinin her yaş için uygun olduğu saptandı.

 

(Haber Merkezi)

Resmi İlanlar