MUŞ Haber Girişi : 04 Eylül 2024 17:56

Muş, Malazgirt, Bulanık, Hasköy ve Korkut’ta 820 kişi işe alınacak! İşte detaylar…

Muş, Malazgirt, Bulanık, Hasköy ve Korkut’ta 820 kişi işe alınacak! İşte detaylar…
​​​​​​​Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İŞKUR aracılığıyla Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında personel alımları başladı.

 ALPARSLAN DİYARI- 2024 - 2025 Eğitim ve Öğretim Dönemi Uyum Haftası, 2 Eylül Pazartesi günü başladı. İlkokul, ortaokul ve lise dersleri ise 9 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başlayacak. Bu nedenle TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı okullarında işe başlamak isteyen adaylar, başvuru tarihleri ve şartları konusunda bilgi arayışında.

 

 

Muş’ta 820 Kişilik Kontenjan

 

Muş İl Müdürlüğü’ne TYP kapsamında toplam 820 kontenjan ayrıldı. Bu kontenjanlar ilçe bazında şu şekilde dağıtıldı: Merkez 442, Hasköy 53, Korkut 44, Varto 48, Bulanık 143, Malazgirt 90 kişi. Başvurular başladı ve personel adayları, belirtilen kontenjanlar için başvurularını yapabilir.

 

 

TYP Başvuru Şartları

 

TYP kapsamında temizlik görevlisi olarak okullarda çalışmak isteyenlerin karşılaması gereken başvuru şartları şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • İŞKUR’a kayıtlı olmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak
  • Emekli veya malul aylığı almıyor olmak
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç)

Başvuruların detayları için İŞKUR’un internet sitesinden veya Muş İl Müdürlüğü'nden bilgi alınabilir. Başvuru yapacak tüm adaylara başarılar dileriz.

 

HABER MERKEZİ

 

Resmi İlanlar