SPOR Haber Girişi : 09 Ağustos 2024 14:08

Muş Karate’de zirveye oynuyor: Federasyon Başkanı’ndan büyük övgü

Muş Karate’de zirveye oynuyor: Federasyon Başkanı’ndan büyük övgü
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Av. Dr. Aslan Abid Uğuz, Muş’a gerçekleştirdiği ziyaretle karate camiasında büyük yankı uyandırdı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki karate takımını ziyaret eden Uğuz, sporcular ve antrenörlerle buluşarak Muş’un karate alanında elde ettiği başarıları takdir etti.

 

 

Muş ziyaretine Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’i makamında ziyaret ederek başlayan Uğuz’a, Büyükler Teknik Kurul Baş Antrenörü Ertan Tunç, Ümit Genç U21 Teknik Kurul Üyesi Aydan Ferhatoğlu ve karate il temsilcisi Yakup Ferhatoğlu da eşlik etti. Ziyarette, başta karate olmak üzere kentte faaliyet gösterilen diğer spor dalları üzerine detaylı bir sohbet gerçekleştirildi.

 

 

MUŞ KARATESİ TÜRKİYE’YE ROL MODEL OLDU

 

Muş’un karate alanında gösterdiği olağanüstü performansa değinen Uğuz, “Muş karatesi bizim için bir gurur kaynağı. Aydan ve Yakup hocalarımız, Doğu’nun zorluklarını avantaja çevirerek inanılmaz işler başardılar. Artık sadece doğuda değil, batıda da Muş’u bir rol model olarak görüyorlar. Hedefleri her geçen gün büyüyor; sporcu sayısından ulusal şampiyonalara, Balkan derecelerinden Avrupa ve dünya şampiyonluklarına kadar yükseliyorlar. Bu başarıların sırrı ise çok çalışmak ve ne yaptığını bilmek,” dedi.

 

Uğuz, Muş karate takımının elde ettiği başarıların sadece bölgesel değil, ulusal ve uluslararası düzeyde de fark yarattığını vurgularken, “Muş’tan çıkan bu başarı hikayesi birçok insanın gözünde doğunun spor potansiyelini yeniden tanımladı. Biz de federasyon olarak bu başarıyı karşılıksız bırakmayacağız. Muş’un bir şampiyonaya ev sahipliği yapması için çalışmalara başlayacağız,” diye ekledi.

 

 

KARATE SPORCULARINA BÜYÜK DESTEK

 

Ziyaret esnasında karate salonunu da gezen Uğuz, sporcularla bir araya gelerek başarılarının devamını diledi. Antrenörler Aydan Ferhatoğlu ve Yakup Ferhatoğlu’ndan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Uğuz, “Muş’un bu başarısı hepimizi gururlandırıyor. Karateyi Muş’ta bu kadar yaygın hale getiren ve başarılı bir şekilde yürüten hocalarımıza teşekkür ederiz. Bu başarıyı daha da ileri taşımak için federasyon olarak her zaman yanlarındayız,” ifadelerini kullandı.

 

 

Muş, karate sporunda elde ettiği başarılarla Türkiye genelinde adından söz ettirmeye devam ederken, bu ziyaretle birlikte yeni hedefler ve projeler için önemli adımlar atılacağı mesajı verildi. Karate camiası, Muş’un önümüzdeki dönemde büyük şampiyonalara ev sahipliği yapması için geri sayımda.

 

BÜLTEN

Resmi İlanlar