HASKÖY Haber Girişi : 01 Aralık 2023 13:15

Muş jandarmadan Karasuda kaçak balık avına suçüstü

Muş jandarmadan Karasuda kaçak balık avına suçüstü
Muş’un Hasköy ilçesinden geçen Karasu Nehri'nde yasak yöntemlerle kaçak balık avı yapan Baba ve Oğlu jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü, Hasköy İlçesi, Büvetli Köyü sınırları içerisinde bulunan Özel Koruma Alanı, Sazlıkları (Karasu Nehri kolu)’nda yapmış olduğu kontrol ve denetimler sonucu Çevre, Doğa ve Hayvan Koruma Timin ticari amaçla germe ağlarla balık tutan H.B. ve oğlu E.B.’yi suçüstü yakaladı.

 

 

Muş İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince; Hasköy ilçesi Büvetli Köyü Karasu nehrinde yapılan denetim ve kontrollerde; 1 adet 50 metre uzunluğunda, 3 cm.  (30’luk) göz açıklığı bulunan germe balık ağı, 1 adet 60 metre uzunluğunda, 3 cm. (30’luk) göz açıklığı bulunan germe balık ağı, 1 adet 70 metre uzunluğunda, 3 cm. (30’luk) göz açıklığı bulunan germe balık ağı, 2 adet kamyon tekeri iç lastiğinden yapılma, ilkel lastik bot, 30 adet / 9,5 kg ağırlığında, ortalama 30 cm. uzunluğunda Sarı Şabut cinsi Tatlısu balığı tespit edilmiş. 

 

 

Yasak yöntemlerle balık avladıkları tespit edilen Baba ve Oğluna yönelik Hasköy İlçe Tarım Müdürlüğünce kişi başı ayrı ayrı olmak üzere 5.628 TL idari para cezası uygulanmıştır.

 

 

Kaçak balık avcılığının doğal dengeye ve ekosisteme zarar verdiği bilinirken, bu tür operasyonlarla çevre koruma kurumları ve jandarma birimleri, doğal yaşamı ve su kaynaklarını korumak için mücadelelerini sürdürmeye devam ediyor.

 

 

HABER: KADER AKÇİL

 

 

Resmi İlanlar