GÜNDEM Haber Girişi : 11 Eylül 2023 14:47

Muş İyi Parti: Eğitim masrafı aileler üzerinde büyük yük oldu

Muş İyi Parti: Eğitim masrafı aileler üzerinde büyük yük oldu
İYİ Parti Muş İl Başkanlığı, parti genel merkezi tarafından tüm yurtta aynı anda yapılan basın açıklamasına katıldı. Açıklamada güncel sorunlar ele alındı.

 

 

ALPARSLAN DİYARI- İYİ Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık, Muş Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, 2023 – 2024 Eğitim- Öğretim yılına ilişkin, ekonomik krizin ailelerde ciddi bir eğitim masrafı oluşturduğu söyledi. Andımızın okunmamasına da tepki gösteren Saltık fırsat eşitliğine de dikkat çekti.

 

“ANDIMIZ” RAHATSIZLIĞI

 

İYİ Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık “Çağdaş ve modern eğitim ile birlikte, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması her zaman olduğu gibi öncelikli talebimizdir.” dedi. Başkan Saltık tarafından yayımlanan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: Müfredat düzenlemelerinin Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştırılarak yapılması, yukarıda sözünü ettiğimiz gizli ajandalı bir kurgunun hayata geçirilmesi amaçlıydı ve Türk eğitim sisteminde bilinçli bir yozlaştırmayı beraberinde getirdi. Çocuklarımızın, “Ne mutlu Türküm diyene!” diye haykırmasından rahatsızlık duyanların gerçek niyetinin, kimliksiz bir zihniyete sahip, kula kulluk eden bağımlı bireyler yetiştirmek olduğu net biçimde anlaşılmıştır. Eğitimde temel felsefe, nitelikli eğitimin yolunu açmak, fırsat eşitliğini sağlamak, devlet güvencesiyle parasız eğitime geçiş yolunda çalışmalar yapmak, sonuç itibarı ile liyakat sahibi gençler yetiştirmek olmalıdır.

 

‘BİZDEN KOPYA ÇEKEREK VERDİĞİNİZ ÜCRETSİZ YEMEK SÖZÜNÜ YERİNE GETİRİN!’

 

“Ailelerin belini büken ağır kırtasiye masraflarının yükü devletimiz tarafından sübvanse edilmeli, okul ve derslik sayısının yetersizliği ile sınıf mevcudiyetlerinin aşırı kalabalıklığından kaynaklanan sorunlar giderilmelidir. Öğretmen açığı, atanamayan öğretmenlere ders başı yaptırılmasıyla telafi edilmeli, okulsuz köyler ve taşımalı eğitim sisteminin sancıları ortadan kaldırılmalıdır. Biliyoruz ki; Türkiye’de İlkokul 4. sınıfların yüzde 40’ı ve 8. sınıfların yüzde 46’sı okula aç gidiyor ve tam 1 milyon 358 bin çocuk açlık sınırında bulunuyor. İYİ Parti olarak çocuklarımıza o nedenle okullarda beslenme projesi geliştirmiştik. Şimdi burada İktidara sesleniyoruz; hadi bakalım seçim döneminde, bizden kopya çekerek verdiğiniz ücretsiz yemek sözünü yerine getirin!

Kısacası, öğrencilerimizdeki beslenme sorunlarının üzerine mutlaka ama mutlaka eğilinmeli, sağlıklı ve nitelikli bireyler yetiştirilmesi için eğitimimiz, dünyadaki evrensel kalite standartlarına yükseltilmelidir. Öğretmenlerin açlık sınırında (özellikle özel okullarda) çalıştırılmalarının önüne geçilmeli, ebeveynlerin üzerindeki maddi manevi ekstra bir yük olan servis çilesine son verilmelidir.”

 

 

Haber: Metin Bozkurt

Resmi İlanlar