Muş İslami İlimler Fakülte Binası Adalet Sarayı Olsun

Kampüs yerine Muş Merkez Atatürk Bulvarı üzerindeki kent meydanı yanında inşa edilen İslami İlimler Fakültesi, öğrencilerin her gün üniversiteden merkeze 10 kilometre yol gelip gitmelerine neden oluyor. Üniversite kampüsü yanında inşa edilen KYK yurtlarında barınan öğrenciler, fakültenin kampüsten ayrılmasının yanlış olduğunu ifade ederek her gün yol ücreti ödemek zorunda kaldıklarını beyan ediyor.

 

 

 

6 Şubat deprem felaketinin ardından eski ve depreme dayanıksız kamu binaları da bir bir boşaltılmaya başlandı. Yapı raporları sorunlu çıkan Muş Hükümet Konağı ve Muş Adliyenin bir an önce yıkılması gerekiyor. Muş Valiliği yeni yerine taşındı, Defterdarlık binası da kendine yer buldu fakat Adalet Sarayı’nın nereye gideceği henüz netlik kazanmış değil.

 

 

Fiziki imkanlarının yetersiz kalması nedeniyle yeni mahkemelerin de kurulamadığı Muş Adalet Sarayı için vatandaşlar İslami İlimler Fakültesini işaret ediyor. Gerek fiziki yapısının uygunluğu gerekse Muş Valiliği’nin yeni binasına yakın olması Adalet Sarayı için Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin en doğru yer olabileceğini gösteriyor.

 

 

 

  • 3 / 1 Muş İslami İlimler Fakülte Binası Adalet Sarayı Olsun 0

  • 3 / 2 Muş İslami İlimler Fakülte Binası Adalet Sarayı Olsun 1

  • 3 / 3 Muş İslami İlimler Fakülte Binası Adalet Sarayı Olsun 2