MUŞ Haber Girişi : 01 Mart 2024 13:55

Muş İl Özel İdaresi’nden İtalya’ya çıkarma! 

Muş İl Özel İdaresi’nden İtalya’ya çıkarma! 
Muş İl Özel İdaresi “İklim ve Çevre Sorunlarının Temelinde Birlikteyiz” projesi kapsamında İtalya’ya bir çıkarma yaptı. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İtalya’nın Mirabello Sannitico Belediye Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği çerçevesindeİklim ve Çevre Sorunlarının Temelinde Birlikteyiz” projesi kapsamında İtalya’ya gittiler. Bu proje genelde iki tane ülke, özelde de şehirlerimiz arasında sıfır atık yönetimi çevre kirliliğin azaltılması çevre sorunlarının görüşülmesi katkı sağlayacak.

 

 

 

 

 

 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “İklim ve Çevre Sorunlarının Temelinde Birlikteyiz (We Are Together On The Basic Of Climate And Environment Problems)” eşleştirme projesi kapsamında gerçekleşen iş birliğiyle Muş Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve beraberindekiler İtalya Mirabello Sannitico Belediye Başkan Angel Milano, atık yönetimi konusunda önemli bir görüşme sağlandı. 

 

 

 

Proje, Türkiye'nin AB ile ilişkilerini güçlendirme ve iş birliği yapma amacını taşıyor. Bu iş birliği, küçük ancak önemli bir entegrasyon sürecini ve kültürler arası diyaloğu teşvik ediyor. İlk teknik toplantının ardından, atık yönetimi sistemleri ve kritik noktaları halka açık toplantılarda ele alınacak.

 

 

 

 

 

 

“BU PROJE, ŞEHİRLERARASI İKLİM VE ÇEVRE SORUNLARINI ÇÖZECEK”

 

 

 

Muş İli Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür'ü ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Mirabello Sannitico (İtalya) Belediye Başkanı Angel Milano, “Belediyemizde, Türkiye- Muş İli Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür'ü ağırlamaktan memnuniyet duydum. Atık yönetimi konusunda Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir eşleştirme projesi çerçevesinde ilk teknik toplantı. Eşleştirme, yıllar önce AB'ye üye olan ve olmayan ülkelerin (Türkiye uzun yıllardır "aday ülke" statüsündedir ancak henüz AB'nin bir parçası değildir) ilişkilerini güçlendirmek ve iş birliği yapmak için bir araç olarak ortaya çıkmıştır. Belediye için bu proje kesinlikle hem idari hem de kültürel anlamda bir büyüme anı olacak ve küçük de olsa entegrasyon sürecini, kültürler arası diyaloğu ve deneyim alışverişini destekleyecektir” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

“MUŞ 400,000 KADAR NÜFUSUYLA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GELİŞMEKTE”

 

 

Halka açık başka toplantılar da yapılacağını ifade eden Milano, “Bu ilk toplantının ardından, atık yönetim sistemimizi anlatacağımız ve atık yönetimindeki kritik noktaları dinleyeceğimiz halka açık başka toplantılar da yapılacak (Muş İli hala kırsal bir bölge, ancak 400,000 kadar nüfusuyla güçlü bir şekilde gelişmekte olan bir bölge). Toplantının sonunda, birbirimizin sembollerini ve güzelliklerini tanımak için bir başka fırsat olan hoş bir hediye alışverişi de oldu” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 


PROJE HAKKINDA DETAYLAR:

 

 

 

"Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Projesi (Town Twinning-II)" Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İtalya Mirabello Belediyesi ortaklığında uygulanmaktadır.

 

 

 

Proje faaliyetleri çerçevesinde; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür şehir eşleştirme alanında iyi uygulamaları yerinde görmek ve muadil kuruluş ve mahalli idare birlikleri ile görüş alışverişinde bulunmak üzere İtalya’ya çalışma ziyareti düzenlenmiştir.

 

 

 

Muş İl Özel İdaresi, Town Twinning-II Programı kapsamında yürütmüş olduğu We Are Together On The Basic Of Climate And Environment Problems adlı projesi ile başarılı sonuçlar elde etmeye devam Etmektedir.

 

 

 

Özel İdare tarafından yürütülen proje kapsamında Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Mirabello Sannitico (İtalya) Belediye Başkanı Angel Milano Tarafından davet edilmiştir. 19.02.2024 Tarihinde gerçekleştirilen çalışma ziyaretinde İtalya Mirabello Sannitico Belediyesi, Campobasso ve Roma Şehirlerinde olası işbirliği alanlarında toplantılar gerçekleştirilmiştir.

 

 

 

Toplantı sonucunda İtalya Mirabello Sannitico Belediye Başkanının Ülkemize yapacağı Ziyaretin Tarihleri Belirlenmiş ve ilimizde gerçekleştirilecek olan saha gezileri, seminer ve çalıştay hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuş olup, İtalya’da yapılacak olan toplantının içeriği hakkında Angel milano ile görüş alışverişinde bulunulmuştur.

 

 

 

İtalya dönüşünde Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince Sakarya SEKAY (Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi) gezilmiş olup Sakarya Belediye Başkanı ve SEKAY Müdürü ile görüşmeler yapılmıştır. 

 

 

 

İtalya’dan gelen misafirlerimizin iyi uygulamaları yerinde görmesi için Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi tesisi seçilmiştir.

 

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"

 

 

Resmi İlanlar