MUŞ Haber Girişi : 13 Eylül 2024 09:43

Muş İl Hakem Kurulu Başkanı oldu

Muş İl Hakem Kurulu Başkanı oldu
Muş İl Hakem Kurulu'nda önemli bir değişiklik gerçekleşti.

ALPARSLAN DİYARI-Türkiye genelinde yapılan başkanlık değişiklikleri kapsamında, Muş İl Hakem Kurulu Başkanlığı görevine deneyimli spor adamı ve eski hakem Ümit Yıldırak getirildi. Yıldırak, spor kariyerindeki deneyimi ve katkılarıyla Muş'ta hakem camiasının önemli bir ismi olarak biliniyor.

 

HAKEMLİKTE DENEYİMLİ BİR İSİM: ÜMİT YILDIRAK

 

1969 Muş doğumlu olan Ümit Yıldırak, 1997 yılında hakemlik kariyerine başladı. 11 yıl boyunca il hakemi olarak görev yaptıktan sonra, 10 yıl bölgesel gözlemcilik ve 4 yıl il gözlemciliği görevlerinde bulundu. Daha önce 12 yıl boyunca Muş İl Hakem Kurulu Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Yıldırak, 2021 yılında bu görevden ayrılmıştı. Ancak, 12 Eylül 2024 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) talimatıyla tekrar Muş İl Hakem Kurulu Başkanlığı'na getirildi.

 

 

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"

 

Yeni göreviyle ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırak, “Bu görevi bana layık gören değerli büyüklerime sonsuz teşekkür ediyorum. Tekrar görevde olmanın bilinciyle, Muş ilinde eski günlerde olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde en iyisini yapmak için elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğim" ifadelerini kullandı.

 

Yıldırak, ayrıca kariyeri boyunca çok sayıda klasman hakemi, il hakemi ve gözlemci yetiştirdiğini belirterek, spor camiasında uzun yıllardır edindiği deneyimleri yeni dönemde de Muş futboluna ve hakemlik sistemine aktarmaya devam edeceğini vurguladı.

 

 

KARİYERİNDE BAŞARILI BİR SPOR ADAMI

 

Ümit Yıldırak, üniversite mezunu olup, aynı zamanda Muş Karaağaçlı Belediyesi’nde Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve 4 çocuk babası olan Yıldırak, spor alanında gösterdiği başarılar kadar, kişisel yaşamındaki duruşuyla da takdir topluyor.

 

Muş'ta spor ve hakemlik dünyasında önemli adımlar atan Ümit Yıldırak’ın, yeni dönemdeki çalışmaları şimdiden merakla bekleniyor.

 

HABER TUNCAY ÇANGA

Resmi İlanlar