SAĞLIK Haber Girişi : 06 Temmuz 2024 09:40

Muş için beklenen haber geldi: 24 hekim atanacak! İşte o branşlar

Muş için beklenen haber geldi: 24 hekim atanacak! İşte o branşlar
Muş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Muş’a 24 doktor atanacağı duyuruldu.

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Muş’a 21 Uzman 3 pratisyen doktor olmak üzere 24 doktor atanacağı duyuruldu. Bu atamalarla birlikte, Muş il merkezi ve çeşitli ilçelerine pratisyen hekimler, uzmanlar ve diğer branşlarda hekimler görevlendirilecek. Özellikle dikkat çeken bir detay, ilk defa Muş’a algoloji uzmanı bir hekimin atanmasıdır.

 

Algoloji (ağrı bilimi), her türlü kronik ağrının yanı sıra sebebi bulunamayan şiddetli ağrıların tanı ve tedavisiyle uğraşan bir bilim dalıdır. Bu bölüm, kanser ağrıları, nevraljiler, kas-iskelet sistemi ağrıları, boyun ağrıları, omuz-kol ağrıları, sırt ağrıları, bel-bacak ağrıları, damar tıkanıklığına bağlı ağrılar ve nedeni belirlenemeyen ağrıların tedavisinde önemli rol oynar. Algoloji uzmanının atanması, Muş’ta bu tür ağrıların daha kapsamlı ve etkili bir şekilde tedavi edilmesini sağlayacaktır.

 

Bu atamalarla birlikte Muş’ta sağlık hizmetlerinin kalitesinin artması ve halkın sağlık ihtiyaçlarının daha hızlı ve etkili bir şekilde karşılanması hedeflenmektedir.

 

Ataması yapılacak olan doktorların branşları şu şekilde...

 

117. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasında Sağlık Bakanlığı tarafından Muş’a 21 Uzman Hekim ve 3 Pratisyen Hekim Olmak Üzere Toplam 24 Hekim Atanacaktır.

 

1 Algoloji Uzmanı

1 Acil Tıp Uzmanı

3 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

1 Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

1 Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı

1 Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı

1 Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı

2 Göz Hastalıkları Uzmanı

3 Pratisyen Hekim

1 Üroloji Uzmanı

1 Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı

1 Kardiyoloji Uzmanı

1 Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı

2 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

1 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı

3 İç Hastalıkları Uzmanı

 

 

HABER SEVDA BALKAYA

 

Resmi İlanlar