MUŞ Haber Girişi : 12 Ekim 2023 14:40

 Muş için alarm verildi! Bu sefer çok yıkıcı olabilir...

 Muş için alarm verildi! Bu sefer çok yıkıcı olabilir...
Türkiye'de deprem endişeleri giderek artarken fay hattı haritasında kırmızı kod ile uyarı alan Muş ve çevre illerde  yaşanabilecek olası deprem felaketinin sonucu yıkıcı olabilir. Tüm detaylar haberimizde.

ALPARSLAN DİYARI- Deprem uzmanları vatandaşları sık sık uyarmaya devam ediyor.  Muş, Bingöl, Bitlis, Van Bu illerde yıkıcı depremler yaşanabilir.

 


BU İLLERDE YIKICI DEPREMLER YAŞANABİLİR

 


6 Şubat tarihinde yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında deprem uzmanları birçok ili sık sık uyarmaya devam ediyor. Japon yüksek mimar ve inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki ülkede beklenen depremlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Moriwaki konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Manisa ve İzmir olarak depremle ilgili çalışma yaptım. 32 senedir bu ülkedeyim. Bu 3 sene Silivri'den başlayıp Doğu Anadolu Fay Hattı, Elazığ ilinden sonra iki kez Kahramanmaraş Elazığ ilindeyken Manisa ilinde deprem yaşandı. Muğla ve İzmir'de deprem yaşandı.

 

Ama İzmir'in kendi fay hattı değil Ege Denizi'nde yer alan fay hattı kırıldı.' Moriwaki İzmir ilinde en kötü senaryoda 7 büyüklüğünde deprem yaşanabileceğini söyledi. Aynı zamanda deprem uzmanı Doğu Anadolu Fay Hattı, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın birleştiği yer Muş, Bingöl, Bitlis, Van illerinde deprem beklediğini de söyledi. Uzman Marmara Bölgesi'nde 7.9 büyüklüğünde deprem yaşanabileceğinin altını çizdi.


HABER MERKEZİ

 

 

Resmi İlanlar