MUŞ Haber Girişi : 10 Kasım 2023 18:27

Muş HÜDA PAR'dan İsrail’e tepki,  Filistin'e destek açıklaması

Muş HÜDA PAR'dan İsrail’e tepki,  Filistin'e destek açıklaması
Muş’ta, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki amacıyla Filistin'e destek için basın açıklaması ve yürüyüşü düzenlendi.

ALPARSLAN DİYARI- İsrail’in Filistin topraklarındaki katliamlarına karşı sessiz kalınmaması gerektiğini dile getiren HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, Gazze'ye destek çağrısında bulundu.

 

 

 

 

Cuma namazı sonrasında Hacı Şeref Camii’nde toplanan HÜDA PAR üyelerine vatandaşlar da destek verdi. Kalabalık, Belediye Caddesi boyunca yürüyüş yaptı. İsrail aleyhine slogan atan ve sık sık tekbir getiren kalabalık adına açıklama yapan HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, konuşmasının başında Filistinli anne ve çocuklarından özür diledi. 

 

 

 

 

Çağlayan, “7 Ekimden bugüne tam 35 gündür aralıksız bir şekilde Gazze’ye bomba yağıyor. Dünyanın hemen her yerinden, iman ve insaf sahibi olan herkes ayağa kalktı, eylemler gösteriler düzenlendi ama Siyonistler hiçbir tepkiyi dikkate almadan katliamına devam ediyor ve tüm dünya Gazze halkına yönelik yapılan katliam ve soykırımı sadece seyrediyor. Amerika’nın İslam coğrafyasındaki ileri karakolu Siyonist şebeke katliamlarına devam ederken, Amerika ve yandaşları da Siyonistlere desteklerini dile getiriyor. İslam’a ve Müslümanlara karşı olan her durumda Küfrün tek millet olduğunu dün de bugün de açık bir şekilde ilan ediyorlar” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

“EY MÜSLÜMAN LİDERLER! BU KADARDA MI ACİZSİNİZ”

 

Müslüman ülkelerin liderlerine de seslenen Başkan Çağlayan, “Peki, 2 milyarlık koca bir ümmet ne yapıyor. 57 İslam ülkesinin liderleri yöneticileri ne yapıyor. Hükümetlerimiz bu zulme dur diyebilecek adımları atmak yerine, Filistinli kardeşlerimizle dayanışmasını en gür bir şekilde ifade etmek yerine, maalesef hala Siyonistlerle ticari ve diplomatik ilişkilerini devam ettiriyorlar. Siyonistler, Müslüman kardeşlerimizi susuz, elektriksiz, gıdasız ve tıbbi malzemeden yoksun bıraktıkları halde halen bizlerin limanlarından, bizlerin aracılığıyla Siyonistlere sebze, meyve, yakıt desteği aralıksız sürüyor. Eğer biz Müslüman kardeşlersek, eğer biz gerçekten mazlumun yanında isek, silahımızla, tankımızla destek veremiyorsak hiç olmazsa zalimi bu zulmünden vazgeçirecek bazı yaptırımlar uygulayalım. Yiğit Ebu Ubeyde’nin dediği gibi sizden asker istemiyoruz, sizden silah istemiyoruz. Halkımız için gelen gıda ve ilaçları içeri alın. Ey Müslüman liderler! Bu kadarda mı acizsiniz.” Şeklinde konuştu. 

 

 

 

 

“GAZZELİ ÇOCUK VE KADINLARIN FERYATLARI DİNİNCEYE KADAR BU DİLLER SUSMAYACAK”

 

Filistin’de şehit olan çocukların, Müslümanları Peygamber Efendimize şikayet edeceğini dile getiren Çağlayan, hesap günü o masum çocuklar ve annelerinin öncelikle Müslümanların yakasına yapışacağını söyledi. Başkan Çağlayan şunları kaydetti: “Torunları şehit düşmüş yaşlı dede torunlarının başında durup torunlarına diyor ki, ‘Evlatlarım Resulullah’a haber verin ve deyin ki; Ya Resulallah senin ümmetin Gazze halkını yalnız bıraktı. Ümmet bizi yüzüstü bıraktı. Cesetlerimiz parçalandı ama müdahale den olmadı Ya Resulullah (sav).’ Gazze’li bir anne, ‘kıyamet günü kâfirlerden önce sizin yakanıza yapışacağız’ diyor. Peki, ey İslam ülkelerinin gayretsiz idarecileri. Katledilen çocuklar, ırzı çiğnenen kadınlar, kanı akıtılan mazlumlar yakanıza yapıştıklarında, devletinizin hangi ali menfaatini mazeret olarak göstereceksiniz? Hangi ticari ve siyasi anlaşmalarınızı öne sürerek kendinizi kurtaracaksınız. Ey Müslüman liderler! Resulullah’ın (sav) huzuruna geldiğiniz gün başınızı kaldırabilecek misiniz? Resulullah (sav) size ‘Gazze’nin çocuklarına, Gazze’nin kadınlarına, Gazze’nin yiğit evlatlarına, miracın mekânına, ümmetin ilk kıblesine neden sahip çıkmadınız’ diye sorduğunda, verebileceğiniz bir cevabınız olacak mı? İslam ülkelerinin idarecileri ve bu ümmet gayrete gelinceye ve Allah (cc) Gazze için bir hayır kapısı açıncaya kadar bu eylemlerimiz devam edecek. Kudüs esaretten kurtuluncaya, Gazzeli çocuk ve kadınların feryatları dininceye kadar bu diller susmayacak. Halkımızın, Gazzeli kardeşlerimiz için yapılan her programa ve her boykot eylemine destek vermelerini bekliyoruz.”

 

Basın açıklaması yapılan duaların ardından sona erdi.

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 

 

 

Resmi İlanlar