MUŞ Haber Girişi : 15 Kasım 2023 13:52

Muş HDP binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor

Muş HDP binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor
Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDD’yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı binası önündeki oturma eylemini sürdürüyor.

ALPARSLAN DİYARI- Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Muş İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, 123 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbeti devam ediyor. 

 

 

 

HDP İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı. Her çarşamba parti önünde bir araya gelen anne ve babalar, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

 

 

“BİZ PKK’DAN, HDP’DEN ÇOCUKLARIMIZI İSTİYORUZ”

 

2 yıldır eylem yaptıklarını ifade eden Ayten Koçhan, eylemlerini devam ettireceklerini söyledi. Evladının peşinde olduğunu ifade eden Ayten Koçhan, “Biz PKK’dan, HDP’den çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı versinler. Biz artık evlat hasretine dayanamıyoruz. Yeter analar-babalar ağladı. Onların çocukları güzel yerlerde, bizimkiler dağların başında” dedi.

 

 

 

 

“BU TÜRK-KÜRT DAVASI DEĞİL, BU AMERİKA DAVASIDIR

 

Oğlu Ersin’e seslenen Ayten Koçhan, “Gelin devlete teslim olun. Yolunuz yol değil, siz neyin peşindesiniz. Bu Türk-Kürt davası değil, bu Amerika davasıdır” diye konuştu.

 

 

 

 

“DAĞDA BİR KİŞİ KALANA KADAR EYLEMİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

 

7 yıldır oğlundan haber alamadığını ifade eden Şahinaz Özcan isimli anne de oğluna teslim olması için çağrıda bulunarak şöyle konuştu, “Ben çocuğumu HDP, PKK’dan istiyorum. Oğlum ölü mü sağ mı bilmiyorum. Ben çocuğumu istiyorum. Dağda bir kişi kalana kadar eylemimize devam edeceğiz. Atilla, eğer sesimi duyuyorsan gel devlete teslim ol. Bu Kürt davası değil. Dağda ne yapıyorsunuz. Bu boş bir davadır. Kiminle çatışıyorlar, amaçları nedir. Gelsinler devlete teslim olsunlar.”

 

HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar