MUŞ Haber Girişi : 25 Temmuz 2024 21:28

Muş gençliğinin abisi Bingöl olayını kınadı!

Muş gençliğinin abisi Bingöl olayını kınadı!
Bingöl'de madde bağımlısının yarattığı trajik olayın ardından Muş'tan çağrı

ALPARSLAN DİYARI- Bingöl'de madde bağımlısı bir genç, yaşattığı dehşetle 4 kişiyi öldürüp 5 kişiyi yaraladı. Bu trajik olayın ardından Muş Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, bir açıklama yaparak toplumu madde bağımlılığına karşı harekete geçmeye çağırdı.

 

 

Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği'nin Açıklaması:

 

"Ülkemizin ve toplumumuzun kanayan yarası madde bağımlılığı, gün geçtikçe artıyor ve yıkımları da beraberinde getiriyor. Madde kullanan biri kontrolden çıkıyor, sağlıklı muhakeme yeteneğini kaybediyor ve beyin istem dışı hareket ediyor. Bu durum, hem kendine hem de sevdiklerine zarar vermesine neden oluyor. Madde etkisiyle, ailesini, eşini ve çocuklarını göremez hale geliyorlar. Anlık krizler veya madde etkisiyle, Bingöl'de yaşanan vahim olay gibi kötü sonuçlar ortaya çıkıyor. Artık bu durumlardan ders çıkarmalıyız ve topyekûn mücadele etmeliyiz.

 

 

Sadece seminerler, broşürler ve konferanslarla değil; sahada, kamu ve STK iş birliği içinde adım atmak gerekiyor. Bizlerin ilimizde yaptığı hizmetler ortada, bir insanı kurtarmak için emek veriyoruz. Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği olarak ilimizde bağımlılıkla mücadele ediyoruz. Hiçbir Muş evladını uyuşturucuya kurban etmek istemiyoruz. Aileler, perişan bir şekilde aile bireyleriyle birlikte derneğimize geliyor ve yardım istiyorlar. Hangi anne baba çocuğunun madde bağımlısı olmasını ister? Hiç kimse... Bir anlık boşluk insanı bataklığa sürükleyebiliyor.

 

 

Son iki günde müracaat eden aile sayımız 3. Eğer bu insanlara sahip çıkmazsak, hepsi yok olup gidecek; ya cezaevine ya da ölüme sürüklenecekler. Arkada gözü yaşlı anneler kalacak. Özellikle bir an önce ciddi adımlar atılmalı. Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği olarak, bağımsız yaşam merkezi kurulması gerekiyor."

 

 

Bu çağrı, toplumu madde bağımlılığına karşı daha duyarlı ve bilinçli hale getirmek adına büyük bir öneme sahip. Muş Uyuşturucu ile Mücadele Derneği, bağımlılıkla mücadelede kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor ve destek bekliyor.

 

 

SEVDA BALKAYA
 

Resmi İlanlar