Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, madde kullanımının bir hastalık olduğunu kabul etmemizin önemli olduğunu belirtiyor ve bu hastalıkla mücadelenin toplumsal düzeyde olması gerektiğini vurguluyor.
ALPARSLAN DİYARI- Bağımlılığın gizlenmemesi gerektiğini ve herkesin bu konuda açık olması gerektiğini dile getiriyor. Bingöl, "Uyuşturucu kullanımının sonu sokak, mezar veya cezaevi olabilir. Bu nedenle bu hastalıkla topyekün mücadele etmeliyiz." diyor.
Bingöl, ailelere çağrıda bulunarak, "Anneler, evlatlarınızı yalnız bırakmayın. Boşluk doğası gereği kabul etmez; mutsuzluk ve yoksulluk yerine madde bulunur, yıkım ve hüsranla sonuçlanır." diyor. Madde kullanan bireylerle zaman geçirilmesi ve iletişim içinde olunması gerektiğini vurgulayan Bingöl, "Eğer iletişim koparsa, bu bireyler sokaklarda iletişim arayışına girebilir ki bu daha kötü sonuçlar doğurur." şeklinde konuşuyor.
AİLELER ÇOCUKLARINI KONTROL ETMELİ
Ailelere, çocuklarının davranışlarında herhangi bir değişiklik fark ettiklerinde mutlaka harekete geçmeleri çağrısında bulunan Bingöl, "Madde kullanımı tespit edildiğinde iletişim kurulmalı. Madde kullanılmadığı zaman sağlıklı bir iletişim kurulmalı çünkü madde kullanımı beyin üzerinde istem dışı etkiler bırakır ve muhakeme yeteneğini etkiler." diyor. Ailelere destek verilmesi gerektiğini ve sürekli iletişim halinde olunması gerektiğini vurgulayan Bingöl, "Biz, bağımlıları suçlamak yerine sağlıklı iletişim kurmaya özen gösteriyoruz. Bu illetin kökünü kazımak için çaba gösteriyoruz." diye ekliyor.
Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği olarak ilimizde gençlerimizi uyuşturucu tehlikesine karşı korumak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Bingöl, "Bizler, Muş gençliğini uyuşturucunun kurbanı yapmamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve ailelerin umudu olmaya çalışıyoruz." diyor.
HABER SEVDA BALKAYA