MUŞ Haber Girişi : 21 Eylül 2024 09:57

Muş Gazeteciler Birliği kuruldu

Muş Gazeteciler Birliği kuruldu
Muş’taki yerel ve yaygın gazeteciler Muş Gazeteciler Birliği çatısı altında bir araya geldi. Birlik Başkanı deneyimli Gazeteci Tuncay Çanga oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta gazeteciler yeni bir çatı altında buluştu. Uzun yıllardır Muş’ta meslek faaliyetlerini yürüten gazeteciler Muş Gazeteciler Birliğini kurarak güçlerini birleştirdi. Her biri kendi meslek dalında kendini kanıtlamış ve toplumun sorunları ile hemhal olmuş gazeteciler, Tuncay Çanga başkanlığında kurulan Muş Gazeteciler Birliği çatısı altında bir araya gelerek şehrin sorunlarına ses olacaklar.

 

 

Muş merkez ve ilçelerdeki gazetecilerin Muş Gazeteciler Birliği çatısı altında bir araya geldiğini aktaran Başkan Çanga, Atilla Demir, Veysel Eşin, Sinan Balkaya, Yunus Emre Gökarslan, Sezgin Hatipağaoğlu ve Fırat Demir’in kurucu üye olduğu birliğe diğer gazeteci arkadaşlarının da katılacağını ifade etti.

 

 

Amaçlarının Muş’ta gazetecilik mesleğine yeniden eski saygınlığını kazandırmak olduğunun altını çizen Çanga, “sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim, gazeteci Muş’tan taraf olmalıdır. Yaşadığımız dünyada hiçbir şeyin tarafsız olmadığı, hiç kimsenin yazdıkları ve söyledikleriyle tarafsız olamayacağını çok iyi biliyoruz. Bu sebeple baştan “bağımsız/tarafsız gazetecilik” söylemi boşa düşmüş oluyor. Bu çerçevede her gazeteci de bir taraftır. Meselemiz de “Muş ve Muş halkının tarafında mısın yoksa değil misin?” sorusunun cevabında saklı. Biz tarafsız değiliz. Bizler Muş’un ve Muş halkının tarafındayız, öyle de olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

HABER TUNCAY ÇANGA

 

Resmi İlanlar