MUŞ Haber Girişi : 01 Mart 2024 13:33

Muş en çok hangi şehre benziyor? Yapay zekâ yanıtladı!

Muş en çok hangi şehre benziyor? Yapay zekâ yanıtladı!
Pek çok kullanıcı yapay zekâya sorular soruyor ve verilen yanıtlar sosyal medyada gündem oluyor.

ALPARSLAN DİYARI- Bu kez de yine çok farklı konuya eğilmeyi seçen kullanıcılardan biri yapay zekâya Türkiye'nin şehirlerine en çok benzeyen Avrupa şehirlerini sordu. İşte yanıtı...

 


Yapay zekânın kullanımı her geçen gün artıyor. Bir kullanıcı şehirlerimize en çok benzeyen Avrupa şehirlerini sordu ve yapay zekânın verdiği yanıtlar şaşırttı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirler en merak edilenler olurken, 81 il tek tek yanıt buldu.

 

 

MUŞU LES BAUX-DE PROVENCEYE BENZETTİLER


Yapay zekâya göre Muşa benzetilen Provence, Avrupa'nın hiçbir yerinde olmayan bir çekiciliği var Provence'ın. Asla gerçeğe dönüşmeyecek hayalleri gerçekleştirebilen sihirli bir asa gibi, ortaçağdan süregelen tutkulu halini yaşamaya devam ederken; bir kartpostalı andıran güzelliğiyle nefesinizi kesiyor. Nesiller boyu sanatçılara ilham kaynağı olan Provence, lavanta tarlalarının ve üzüm bağlarının arasında saklanarak tüm asaletini koruyor.

 

 

Fransa'nın güneyinde, Provence-Alpes-Côte d'Azur'un Bouche-du-Rhône bölgesinde yer alan sevimli kasabası Les Baux-de Provence daracık sokakları, avluları, bakımlı meydanları, kiremit çatıları ve tahta kepenkleri ile her seferinde ayrı bir güzellik, ayrı bir ahenk gözünüze çarpıyor. Château des Baux, St. Remy Kilisesi, St.Remy Meydanı, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Arles Bölgesi Les Baux de Provence ve civarındaki güzelliklerden sadece birkaç tanesi.

 

 


Sosyal medyada pek çok kullanıcı kendi şehirlerinin benzetildiği Avrupa şehirleri yorumladı ve birçoğu için "alakasız" yorumları yapıldı. İşte yapay zekâya göre Türkiye şehirlerine en çok benzeyen Avrupa şehirleri...

 

 

TÜRKİYE ŞEHİRLERİNE EN ÇOK BENZEYEN AVRUPA ŞEHİRLERİ

 

İstanbul - Roma

Şanlıurfa - Kudüs

Antalya - Valencia

Erzurum - Saraybosna

İzmir - Barcelona

Ankara - Budapeşte

Bursa - Grenoble

Balıkesir - Gent

Sivas - Lviv

Edirne – Venedik

Kars - Tallinn

Konya - Tamışvar

Mersin - Lizbon

Adana - Palermo

Muğla - Resmo

Tokat - Selanik

Trabzon - Tiflis

Eskişehir - Heidelberg

Kocaeli – Rotterdam

Denizli - Pamplona

Burdur - Annecy

Erzincan - Trieste

Hakkari - Vaduz

Diyarbakır - Dubrovnik

Manisa - Verona

Kayseri - Bologna

Sinop - Piran

Samsun – Szczecin


HABER MERKEZİ


 

Resmi İlanlar