MUŞ Haber Girişi : 29 Şubat 2024 14:33

Muş Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyardı!

Muş Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyardı!
Muş Emniyet Müdürlüğü, son dönemde artan siber dolandırıcılık vakalarına karşı vatandaşları uyarmak amacıyla önemli bir duyuru yaptı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla mücadele ekipleri, son dönemde SMS üzerinden gerçekleşen dolandırıcılık girişimlerine karşı sosyal medya hesaplarından vatandaşları uyardı.

 

 

 

Siber dolandırıcıların, e-devlet ve resmi/özel kurumlara ait hesap bilgilerini taklit ederek "hesabınız kısıtlanmıştır" şeklinde mesajlar göndererek vatandaşları kandırdığı belirtildi.

 

 

Son zamanlarda kullanılan bu yeni dolandırıcılık yöntemi, vatandaşların hassasiyet ve panik içeren mesajlara karşı dikkatli olmalarını gerektiriyor. Dolandırıcılar, sahte SMS ve e-postalar aracılığıyla, kişisel ve finansal bilgileri ele geçirmek için tasarlanmış bağlantılara yönlendirme yapıyorlar.

 

 

 

Muş Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı şüpheyle yaklaşmaları konusunda uyarıyor: 

 

 

 

Hesap Kısıtlama Mesajları Doğrulanmalı: Eğer bir kurumdan "hesabınız kısıtlanmıştır" şeklinde bir mesaj alıyorsanız, mutlaka bu durumu resmi yollardan teyit etmeniz önemlidir. Kurumlar, genellikle resmi iletişim kanalları aracılığıyla kullanıcılarını bilgilendirir.

 

 


Panik ve Endişe İçeren Mesajlara Dikkat: Sahte mesajlar, insanları panik ve endişeye sürüklemek için etkileyici ifadeler kullanabilir. Vatandaşlar, böyle mesajlar aldıklarında soğukkanlılıklarını korumalı ve bağlantılara tıklamadan önce doğrulama yapmalıdır.

 

 

 

Bilinmeyen Bağlantılardan Uzak Durun: Şüpheli mesajlar içerisindeki bağlantılara tıklamaktan kaçınmak önemlidir. Bu bağlantılar, sizi sahte web sitelerine yönlendirebilir ve kişisel bilgilerinizin çalınmasına neden olabilir.

 

 


“HABER: HARUN SEÇKİN”

 

 

Resmi İlanlar