SAĞLIK Haber Girişi : 05 Haziran 2023 16:06

Muş Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Doktoru Sıkıntısı!

Muş Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Doktoru Sıkıntısı!
Muş Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Doktoru Sıkıntısı!

Muş merkez ve ilçelerindeki devlet hastanelerinde yaşanan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktoru eksikliği vatandaşı mağdur ederken, aylardır muayene olamadıklarını ifade eden hastalar duruma tepki gösterdiler.

 

Muş Devlet Hastanesine muayene olmak için giden hastalar, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktoru eksiği sebebiyle poliklinik hizmeti göremediklerini ifade ederek, duruma tepki gösterdiler.

 

Hastanelerdeki doktor yetersizliği nedeniyle aylardır muayene olamayarak mağdur olduklarını belirten hastalar, yetkililerden doktor talebinde bulundular.

 

Yaşadıkları mağduriyeti anlatan hasta ve hasta yakınları, aylardır kadın doğum uzmanı alanında doktor sıkıntısı yaşandığını belirttiler.

 

Muş Devlet Hastanesinde 2 kadın doğum uzmanının görev yaptığı ve aylarca randevu bulamadığını iddia eden hastalar, doğurganlığın en fazla olduğu illerden biri olan Muş’ta kadın doğum branşında poliklinik hizmetinin verilemediği ifade ettiler.

 

“RANDEVU ALAMIYORUZ, SAATLERCE SIRA BEKLİYORUZ”

 

Vatandaşlar, Muş Devlet Hastanesi’nde kadın doğum doktoru yetersizliğinden dolayı hastaların geldiği gibi eve geri dönmek zorunda kaldıklarını ve hastaneye yeterli doktor atamasının yapılması gerektiğine ifade etti.

 

Yaklaşık iki aydan beri Muş Devlet Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği’nden randevu almaya çalıştığını ama doktor yetersizliğinden dolayı alamadığını kaydeden hastalar, şöyle konuştu:

 

“Koca hastanede sadece iki doktorun olduğunu söylediler. Sabah geldim, akşam olmuş halen muayene olamadım. Uzun zamandan beri randevu alamıyorum. Muş, ilçeler ile birlikte 406 bin nüfusluk bir İl, birçok hasta var. Köylerden gelen hastalar var ve hastaların doktora ihtiyacı var. Ancak gelin görün ki doktor yok. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz. Yetkililere sesleniyorum, lütfen Muş Devlet Hastanesine birkaç doktor atayın.”

Resmi İlanlar