MUŞ Haber Girişi : 01 Nisan 2024 00:22

Muş cumhuriyet tarihinde bir ilk! İşte yeni Muş Belediye Başkanı…

Muş cumhuriyet tarihinde bir ilk! İşte yeni Muş Belediye Başkanı…
Cumhuriyet tarihinde ilk defa iktidar partisi harici bir parti Muş Belediye Başkanlığı seçimi kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi DEM Parti'nin adayı Sırrı Söylemez kazandı.

ALPARSLAN DİYARI- 2019 seçimlerinde AK Parti'nin kazandığı Muş Belediyesi temel hizmetlerin tümüyle özel şirketlere teslim edilmesi tepkiyle karşılanıyordu. 

 

 

DEM Parti'den aday olan Sırrı Söylemez resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili aday Feyat Asya'yı geride bırakarak seçimi kazandı. Bu aynı zamanda DEM Parti'nin ve geçmişte aynı siyasi çizgideki siyasi hareketinin Muş merkezde kazandığı ilk seçim olarak biliniyor. 

 

 

Oy sayma işleminin devem ettiği kentte DEM Partililer kutlamalara başlarken parti yöneticileri sayımın devam ettiği sandıklarda oyları korumak için çalışmalara devam ettiklerini belirtiyor.

 

Resmi olmayan sonuçlara göre ilçelerde sonuçlar: 

 

KORKUT’TA AK PARTİ KAZANDI

 

Korkut’ta seçimi AK Parti adayı Haşim Arık kazandı. Bir dönem Korkut Belediye Başkanlığı da yapan Haşim Arık, son seçimde Belediye Başkanı seçildi.

 

HASKÖY’DE MHP KAZANDI

 

AK Parti ve MHP’nin önde götürdüğü Hasköy’de de seçimin galibi MHP adayı Cemal Orbay oldu.

 

BULANIK’TA DEM PARTİ KAZANDI

 

DEM Parti’nin kalesi konumunda olan Bulanık ilçesinde de DEM Parti adayı Aryan Doğan seçimi kazandı.

 

MALAZGİRT’TE DEM PARTİ KAZANDI

 

2019 seçimlerinde AK Parti’nin kazandığı Malazgirt’te de DEM Parti adayı Kenan Türker Malazgirt Belediye Başkanı seçildi.

 

VARTO’DA DEM PARTİ KAZANDI

 

Varto’da da DEM Parti adayı Giyasettin Aydemir Belediye Başkanı seçildi.

 

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"

 

 

Resmi İlanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.