KÜLTÜR VE SANAT Haber Girişi : 17 Ekim 2024 06:12

Muş çok tatlı: Muş’un damakta iz bırakan meşhur tatlısı nedir?

Muş çok tatlı: Muş’un damakta iz bırakan meşhur tatlısı nedir?
Muş, zengin mutfak kültürüyle bilinen bir şehir ve bu kültürün en özel lezzetlerinden biri de Teter Tatlısı.

ALPARSLAN DİYARI- Yöresel tatlılar arasında ayrı bir yeri olan bu lezzet, özellikle Ramazan ayında ve özel günlerde sofralarda kendine yer buluyor. Hem yapımı kolay hem de damakta bıraktığı eşsiz lezzetiyle adından söz ettiren Teter Tatlısı, Muş mutfağının vazgeçilmezlerinden biri haline gelmiş durumda.

 

 

 

NASIL YAPILIR?

 

 

Teter Tatlısının yapımı oldukça basit ama bir o kadar da özen gerektiriyor. Hamuru ince bir şekilde açılan tatlı, içerisine ceviz ya da fındık içi konularak rulo haline getiriliyor. Bu incecik hamur ruloları, tepsiye dizildikten sonra yağda kızartılıyor ve çıtır çıtır bir doku elde ediliyor. Tatlının son aşamasında üzerine dökülen şerbet ile lezzet katlanıyor.

 

 

 

ÇITIR ÇITIR VE ŞERBETLİ

 

 

Teter Tatlısı, kızartılmış hamurun şerbetle buluşmasıyla hem hafif hem de çıtır çıtır bir tatlı ortaya çıkarıyor. Bu tatlı, Muş’un zengin mutfak mirasının bir parçası olarak öne çıkıyor ve aile sofralarında sıklıkla tercih ediliyor. Geleneksel yöntemlerle yapılan Teter Tatlısı, misafir ağırlamalarında ve bayram sofralarında da büyük beğeni topluyor.

 

 

MUŞ’UN EN MEŞHUR TATLISI ARTIK BELLİ: Teter Tatlısı. Eğer yolunuz Muş’a düşerse ya da farklı bir lezzet denemek isterseniz, bu muhteşem tatlıyı mutlaka tatmalısınız.

 

 

VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar