MUŞ Haber Girişi : 15 Ekim 2023 09:12

Muş, Bitlis, Van, Ağrı, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Batman! Dibinizde cennetten bir köşe! Buralara turistler akın ediyor

Muş, Bitlis, Van, Ağrı, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Batman! Dibinizde cennetten bir köşe! Buralara turistler akın ediyor
Bitlis, Muş, Van, Ağrı, Siirt, Diyarbakır, Mardin... Dibinizdeki doğal güzelliği mutlaka görmelisiniz! Adeta cennetten bir köşe... Buraya vatandaşlar akın akın gidiyor!

 

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan Nemrut Krater Gölü, doğa severlerin ilgisini çekiyor.

 

 

 

Muş Tarihi Murat Köprüsü

 

Bir Selçuklu yapısı olan Tarihi Murat Köprüsü  kesin olarak tarihlenememektedir. 1871 tarihli mermerden kitabesinin onarımlarla ilgili olduğu düşünülmektedir. 143 metre uzunluğunda, 4.77  metre genişliğinde yüksekliği ise 16–18 metre olup 12 gözlüdür. Günümüzde halen kullanılmaktadır.

 

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü çevresi, yeşil, sarı ve kahverenginin muhteşem tonlarının görülebildiği büyüleyici bir manzaraya sahip.

 

DOĞA İLE İÇ İÇE VAKİT GEÇİREBİLİRSİNİZ

 

Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler, bölgenin güzelliklerini keşfetmek için yürüyüşler yaparak, cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle bu büyüleyici manzarayı ölümsüzleştirmeye çalışıyorlar.

 

 

AVRUPA'DAN BİTLİS'E BUNUN İÇİN GELDİLER

 

Nemrut Krater Gölü'nü ziyaret eden Avusturyalı doktor çift Rebecca Eiter ve Martin Sojer, bölgenin doğal güzellikleri karşısında büyülendiklerini belirttiler. Nemrut'un eşsiz kraterini ve çevresini gezmekten büyük keyif aldıklarını dile getiren çift, buranın kendilerine eşsiz bir deneyim sunduğunu ifade etti.

 

Bölgede 2 günlük gezi programları olduğunu belirten Martin Sojer, Nemrut Krater Gölü'nü ilk kez ziyaret ettiğini ve bu muhteşem alanı görmenin heyecanını yaşadığını paylaştı. Çift, Türkiye'de 2 ay boyunca seyahat edebileceklerini ve Nemrut Krater Gölü'nün bu süreçte keşfettikleri en özel yerlerden biri olduğunu vurguladı.

 

 

BÖLGE SONBAHARDA RENK CÜMBÜŞÜ YAŞIYOR

 

Nemrut Krater Gölü'nün etrafında yürüyüşler yapan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkan Yardımcısı Maşallah Özer ise bölgenin sonbaharda renk cümbüşü yaşadığını ve tüm fotoğrafseverleri bu güzellikleri görmeye davet ettiğini söyledi. Nemrut'un gerçekten görülmeye değer ender bir yer olduğunu vurgulayan Özer, bölgenin tanıtımına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar