VARTO Haber Girişi : 18 Ağustos 2024 21:42

Muş beşik gibi sallanıyor: Varto’da şiddetli bir deprem daha!

Muş beşik gibi sallanıyor: Varto’da şiddetli bir deprem daha!
Muş’ta vatandaşların hissettiği şiddetli bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin merkez üssünün Varto olduğunu duyurdu.

ALPARSLAN DİYARI- Muş beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Son dakika haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Muş’un Varto ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem olduğunu bildirdi. 

 

5 kilometre derinlikte kaydedilen deprem çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin merkez üssünün Varto ilçesine bağlı Alabalık yerleşim yeri olduğunu açıkladı.

 

AKILLARA BÜYÜK DEPREM GELDİ

 

Dün de Varto’da peş peşe depremler meydana gelmişti. Muş'ta geçtiğimiz gün art arda meydana gelen üç deprem sonrası akıllara 19 Ağustos depremini getirdi. 2 bin 394 kişinin ölümüyle sonuçlanan felaketin korkusu hala bölge halkının zihninde duruyor. 

 

 

Muş'un Varto ilçesinde 23.14‘te 2.6, saat 00.13'te 3.8, üçüncü olarak ise 00.43'te 2.3 büyüklüğünde meydana gelen depremler sonrası akıllara 19 Ağustos 1966'daki felaket geldi.

 

Deprem Bingöl'de hissedildi. Muş ve Bingöl'de vatandaşlar kısa süreli korku ve panik yaşadı.

 

Haber: Sevda Balkaya

 

Resmi İlanlar