MUŞ Haber Girişi : 23 Temmuz 2024 11:19

Muş Belediyesinden Aşure etkinliği: Gelenek sürdürülüyor

Muş Belediyesinden Aşure etkinliği: Gelenek sürdürülüyor
Muş'ta, Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen geleneksel aşure etkinliği, bu yıl da büyük ilgi gördü. AK Partili Muş Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen etkinlik, bu kez DEM Partili belediye tarafından devam ettirildi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Belediyesi önünde gerçekleştirilen etkinliğe, eş başkan Tuba Sayılgan'ın da katılımıyla vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılara aşure dağıtan eş başkan Sayılgan, vatandaşların Aşure günlerini kutladı ve birlikte olmanın önemine vurgu yaptı.

 

 

Muş Belediyesi'nin bu geleneği her yıl sürdürmesiyle birlikte, şehirdeki farklı siyasi görüşlerin bir araya gelerek ortak kültürel etkinliklerde buluştuğu görüldü. Etkinlikte, vatandaşların birbirleriyle kaynaşması ve dayanışma ruhunun pekiştirilmesi hedeflendi.

 

 

Aşure günlerinin anlam ve önemine değinen eş başkan Tuba Sayılgan, "Bu tür etkinliklerle toplumumuzun birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Muş halkıyla bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar