MUŞ Haber Girişi : 24 Eylül 2024 08:30

Muş Belediyesi'nde sendika değişikliği: Yetkili sendika belli oldu

Muş Belediyesi'nde sendika değişikliği: Yetkili sendika belli oldu
Muş Belediyesi Temizlik Hizmet İnşaat Gıda Nakliyat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. çalışanlarının sendikal temsilciliği resmen değişti.

ALPARSLAN DİYARI-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonucunda, Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (GENEL-İŞ) yeni yetkili sendika olarak tespit edildi.

 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 42. maddesi gereğince GENEL-İŞ Sendikası’nın yetki başvurusunun kabul edildiği ve toplu iş sözleşmesini imzalamak için gerekli koşulların sağlandığı belirtildi. Muş Belediyesi’nde çalışan 473 işçiden 305’i GENEL-İŞ Sendikası’na üye oldu.

 

Toplu iş sözleşmesi sürecinin bundan sonraki aşamalarında, Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün yetkili olduğu ve işçilerin haklarının korunması adına gerekli işlemleri yürüteceği açıklandı.

 

Sendika değişikliği, Muş Belediyesi işçileri için önemli bir gelişme olarak değerlendirilirken, yeni dönemde işçilerin hak ve taleplerinin daha etkin bir şekilde savunulması bekleniyor.

 

 

 

HABER TUNCAY ÇANGA

Resmi İlanlar