MUŞ Haber Girişi : 13 Ekim 2023 08:40

Muş Belediyesi’nde Festival iptal edildi 

Muş Belediyesi’nde Festival iptal edildi 
21 Ekim tarihinde 2. Kelem festivali kapsamında düzenlenmesi planlanan konserler iptal edildi. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un doğası, kültürü ve yöresel ürünü olan Lahana’nın (Kelem) tanıtılacağı 2. Kelem festivali 21 Ekim tarihinde Muş Kent meydanında düzenlenmesi planlanmıştı. Festival öncesi Muş belediyesi tarafından her tarafta festival ile ilgili duyurular da yapılmıştı.

 

 
Festival kapsamında daha önceden duyurulan Sinan Akçil ile birlikte yerel sanatçıların da sahne alacağı konserler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları nedeniyle iptal edildi. 

 


Muş Belediye başkanı Feyat Asya www.alparslandiyari.com haber merkezine yaptığı açıklamada, “Masum sivil insanların zulme maruz kaldığı, yerlerinden, yurtlarından, hayatlarından edildiği büyük bir insanlık dıramının yaşandığı bu döneme denk gelen 2. Kelem Festivalini iptal etme kararı aldık” dedi. 

 


Muş Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi: “İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle 21 Ekim 2023 tarihinde planladığımız 2. Geleneksel Kelem Festivali ve Sinan Akçil konserleri iptal edilmiştir.” 

 


HABER: HARUN SEÇKİN

 

 

Resmi İlanlar