MUŞ Haber Girişi : 25 Temmuz 2024 09:03

Muş Belediyesi haşerelere karşı ilaçlama seferberliği başlattı

Muş Belediyesi haşerelere karşı ilaçlama seferberliği başlattı
Muş Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden haşere ve böceklerle etkin bir mücadele için ilaçlama seferberliği başlattı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Belediye bünyesinde özel olarak oluşturulan ilaçlama ve dezenfeksiyon ekipleri, yaz aylarında sivrisinek gibi zararlı canlılarla mücadele ediyor.

 

Belediye Başkan Vekili Serkan Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilaçlama faaliyetlerinin sadece yaz aylarında değil, yıl boyunca devam ettiğini vurgulayarak, haşerelerin yaz döneminde larvalarını bıraktıkları ağaç dipleri ve dallarında etkin mücadele yürüttüklerini belirtti.

 

 

Öztürk, ilaçlama çalışmalarının yoğun olarak vatandaşların kullandığı noktaların yanı sıra foseptik, rögar, çöp konteynerleri, hayvan pazarı, dere yatakları, göletler, sulak alanlar, cadde ve sokak aralarında da sürdürüldüğünü ifade etti.

 

Özellikle yeşil alanların da ihmal edilmediğini vurgulayan Öztürk, ilaçlama ekiplerinin fiziksel yöntemler ve sisleme teknikleriyle haşerelerle mücadele ettiğini söyledi.

 

Muş Belediyesi'nin haşerelere karşı yürüttüğü bu kapsamlı ilaçlama çalışmalarıyla, bölge genelinde halk sağlığının korunması ve olumsuz etkilerin minimize edilmesi hedefleniyor.

 

HABER SEVDA BALKAYA

 

Resmi İlanlar