MUŞ Haber Girişi : 03 Aralık 2023 12:21

Muş Belediye Başkanı Asya: Kitap Fuarı 10 numara oldu

Muş Belediye Başkanı Asya: Kitap Fuarı 10 numara oldu
Muş Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Muş Kitap Fuarı sona erdi. 24 Kasım 3 Aralık tarihleri arasında düzenlenen fuarda ziyaretçi rekoru kırıldı. Fuarı binlerce kitapsever ziyaret etti.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarla ilgili açıklama yaptı. Asya, “Deyim yerindeyse 10 numara bir fuar oldu. Büyük ilgi gören kaliteli bir fuar oldu. Katılımcının bu kadar çok olması fuarın artık bilenen anlaşılan ve nitelikli bir organizasyona dönüşmesi ve raylı sistemle ulaşımın sağlanabilmesidir” dedi.

 

 

“KİTAP BİZİM HAYATIMIZIN HER AŞAMASINDA EN ÖNEMLİ BİR FAKTÖRDÜR”

 

 

Belediye Başkanı Feyat Asya, 1. Kitap Günleri’nin tamamlanması münasebetiyle yazarlar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Göletli Park’ta düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, uzun bir süredir hayalini kurdukları 1. Kitap Günleri’nin kapanışını yaptıklarını söyledi. Fuarın 24 Kasım’da başladığını hatırlatan Başkan Feyat Asya, “10’larca yayın evinin, binlerce kitabın 10 binlerce kitapseverin buluşmasının mutluluğunu yaşadık. Kitap bizim hayatımızın her aşamasında en önemli bir faktördür. Dolayısıyla kitapla hayatımızı, duruşumuzu, kişiliğimizi gerçekleştiririz. Bu anlamda son gününe geldiğimiz 1. Kitap Günleri’yle kitapları ve yazarları kitapsever dostlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. İnşallah bundan sonraki yıllarda mutat bir şekilde kitap fuarları bu şehirde gerçekleştireceğiz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Kitap Fuarı’nda elbette ki eksikliğimiz olmuştur” ifadelerini kullandı. 

 

 

“KİTAPLAR KONUŞULDU, KİTAPLAR OKUNDU”

 

 

“Hiçbir yazarımıza, hiçbir hemşerimize önyargımızın olmadığını belirtmek istiyorum” diyen Başkan Asya şöyle konuştu: “Bu etkinliğimize katılan tüm yazarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yıl davet edemediğimiz veya müsait olamadığı için gelemeyen yazarlarımızı da okurlarıyla tekrar buluşturacağız. Kitap fuarlarının hedef kitlesi gençlerdir, öğrencilerdir ve kitapseverlerdir. Bu şehirde 10 gün boyunca entelektüel bir tartışma oldu, kitaplar konuşuldu, kitaplar okundu. Belediyecilik inşa ve ihyadır deriz ya. Bunun da ihya sürecine büyük bir katkı sağladığını gördük. Eksiklerimiz tamamlayarak önümüzdeki yıllarda daha fazla katılımlı, daha fazla kitap ve kitapseveri buluşturmayı hedefliyoruz.”

 

 

 

Başkan Asya yaptığı konuşmanın ardından fuara katılan yazarlara ve görev alan belediye personellerine teşekkür belgesi verdi.

 

 

HABER: EMRULLAH ÖZBEY

Resmi İlanlar