MUŞ Haber Girişi : 16 Mart 2024 16:27

Muş Belediye Başkan adayı Süne’den www.alparslandiyari.com’a ziyaret: Dev projeler ile iddialıyız! 

Muş Belediye Başkan adayı Süne’den www.alparslandiyari.com’a ziyaret: Dev projeler ile iddialıyız! 
31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarına hız veren Yeniden Refah Partisi Muş Belediye Başkan Adayı Aziz Süne, projelerini www.alparslandiyari.com’a anlattı.  

ALPARSLAN DİYARI- Yeniden Refah Partisi Muş Belediye Başkan Adayı Aziz Süne, 31 Mart yerel seçimleri için yürüttüğü çalışmalar kapsamında, hayata geçirmeyi hedeflediği projelerini www.alparslandiyari.com aracılığıyla kamuoyu ile paylaştı.

 

 

 

 

 

İl Başkanı Kerem Şen, Belediye meclis üyeleri ve partililerle birlikte www.alparslandiyari.com’u ziyaret eden Yeniden Refah Partisi Muş Belediye Başkan Adayı Aziz Süne, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emrullah Özbey’e çalışmaları hakkında bilgi verdi. Muş’ta gezmedik yer sıkılmadık el bırakmayacaklarını söyleyen Süne, “Muş’ta partimize büyük bir teveccüh var. Her kesten ve her kesimden insanların ilgisi ile karşılaşıyoruz. Şu an Muş’ta seçimin en ideal partisiyiz. Çalışmalarımız son gün son saat son dakikaya kadar devam edecek ve inşallah 1 Nisan sabahı Muş belediye Başkanlığı seçimini kazanarak şehri en iyi şekilde yöneteceğiz. Bize teveccüh gösteren tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri onlara karşı mahcup etmesin.” dedi. 

 

 

 

 

5 ana prensip altına çalışmalarını 36 proje ile Muş’ta halkı refaha kavuşturacaklarını belirten Aziz Süne, “Asli görevlerimizi yerine getirirken sosyal belediyecilikten de ödün vermeyeceğiz. Toplumun temelini oluşturan Aile’nin kutsallığı korumak ve gençlerin yuva kurmalarına yardımcı olmak bizim belediyeciliğimizin vazgeçilmezi olacak.” dedi.

 

 

 

 

 


İŞTE YENİDEN REFAH PARTİ MUŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AZİZ SÜNE’NİN PROJELERİ:

 

 


1-TRAFİK EĞİTİM VE İLERİ SÜRÜŞ PİSTİ PROJESİ

 

Araç kullanmayı öğrenmek ya da araç kullanmada ustalaşmak isteyen gençlerimiz için trafiğe kapalı güvenli bir pist oluşturularak ileri sürüş eğitimlerini rahatlıkla alacaklar. 

 

 

2-MUŞ KÜÇÜK SANAYİ KÜMEKENT PROJESİ

 

Ortak kullanım atölyelerinin de yer alacağı ve etap etap üretime hazırlanacak merkez sayesinde, hem dağınık haldeki işletmeler bir araya getirilerek dayanışma modelli üretimin önü açılmış, hem de OSB'de üretim yapamayacak küçük işletmelerin kiracılık yükünden kurtarılmalar sağlanacaktır. Küçük ölçekli mobilya, otomotiv, hurdacılar, toptancıların çoğunlukta olduğu sadece bir filizlenen kümelenme yeri inşa edeceğiz. 

 

 

3-BİNİCİLİK KULÜBÜ PROJESİ

 

Özellikle Down Sendromlu çocukların terapi göreceği, bütün yaş gruplarının at biniciliği eğitimi alabileceği sosyal donatıların olduğu binicilik kulübü kuracağız. 

 

 


4-SÜTLÜCE ASRİ MEZARLIĞI PROJESİ

 

Sütlüce Mahallemizde Bulunan Mezarlığa Hizmet Binası Yapılarak Peyzaj Ve Çevre Düzenlemesi İle Birlikte Sütlüce Mahallemizin Hizmetine Sunacağız. 

 

 


5-BİLİM VE KONGRE MERKEZİ PROJESİ

 

İlimizin en büyük eksiklerinden bir tanesi kültür ve sanat merkezinin olmayışıdır Tiyatro, konferans, gösteri gibi birçok etkinliğin sahnelenebileceği salon, dergi, prova alanları, açık alanları, kulisleri ve açık otoparkı ile Muşumuza muhteşem bir kültür ve sanat merkezi inşa edeceğiz.

 

 


6-KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ

 

Erzurum-Bitlis Karayolu şehri batıdan doğuya doğru kat etmektedir. Bu nedenle Muş kuzey ve güneyi birbirinden bu yol boyunca ayrılmış bulunmaktadır. Şehir merkezine bağlantısını sağlayan İstasyon Caddesi kavşağında yaşanan yoğunluk şehir trafiğini olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle burada Erzurum Bitlis şehirlerarası yolu trafik akışının sürekliliğini sağlayacak bir köprülü kavşak olması elzemdir. Karayolu Bölge Müdürlüğü ve Karayolu Genel Müdürlüğüne başvuruların yapılarak 2025 Yılı Yatırım Programına alınması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

 

 


7-MOLA EVİ PROJESİ

 

Muş ilinde ikamet eden hafif ve orta düzey zihinsel engelli bireye sahip ailelerin çocuklarını kendileri dışında bakacak merkezlerin olmaması ailenin bakım gücünü zorlamaktadır. Bu nedenle engelli bireylerin kişisel bakımlarını destekleyecek aynı zamanda sosyalleşecekleri ortamı oluşturacak aile ile engelli bireyin ortak bakımını üstlenebilecek merkezlerin oluşumunu sağlamak amacıyla bakım evi modeline ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda Muş'ta Zihinsel Engelli bireylere yönelik olarak gündüzlü mola evi merkezi kuracağız.

 

 


8-KÖY VE İLÇE GARAJI PROJESİ

 

Muş Merkez'e çevre köy ve ilçelerden gelen minibüs ve toplu taşıma araçlarının beraber bulunacağı bir garajın yapılması elzemdir. Özellikle şehir dışından gelen ve ilçelere ve köylere gidecek kişiler toplu taşıma araçlarına ulaşmakta sıkıntı çekmektedir. Herhangi bir garajın bulunmaması trafikte keşmekeş ve düzensizliğe neden olmaktadır.

 

 


9-İNOVATİF İSTİHDAM PROJESİ

 

Geleceğin Mesleği Olarak Tanımlayabileceğimiz ve Direkt İstihdam Sağlayan Alanlarda Kursları Vererek Gençlerimizi İş Sahibi Yapacağız. İlk Etapta 1000 Kişiye Eğitim Verip En Az 500' ünün İstihdam Edilmesini Hedefliyoruz.

 

 

*Android Mobil Programlama

 

*Siber Güvenlik ve Log Kayıt Analizi

 

*Güneş Paneli ve Fotovoltaik Sistemlerin Kurulumu

 

Bakım ve Onarımı

 

*Dnerji Yönetimi

 

*Dijital Reklamcılık

 

*3D Grafik Animasyon

 

 


10-MEZARLIKLAR HİZMET BİNASI PROJESİ

 


Muş Mezarlığı şehrin güneyinde yer almaktadır. Muş mezarlığının şehir merkezinin dışında olması hizmet sunumunu olumsuz etkilemektedir. Aileler defin malzemelerinin temininde büyük zorluklar yaşamaktadır. Kurulacak binada cenaze yıkama, mescit, defin malzeme araç gereçlerin muhafaza edildiği bir deponun yanı sıra mezarlık bakım ve onarım ekiplerinin hizmet sunması sağlanacaktır.

 

 


11-KADIN TAZİYE EVLERİ

 

Şehrimizde kadın taziye evi bulunmamasından kaynaklı evlerde kadınların ağırlanmasında ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Her mahalleye kadın taziye evleri kuracağız kadın vaiz bulunduracağız. 

 

 


12-KATI ATIK AYRIŞTIRMA ENERJİ ÜRETİM VE SERA TESİSİ PROJESİ

 


Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisi sayesinde atıkların geri dönüşümünden enerji elde edilerek depolanabilir atık miktarının azaltılmasına da katkı sağlanacak. Çıktısından üretilen gübre ile oluşturulan serada fide, Fidan, endemik bitki, meyve ve sebze üretimi yapılacaktır. Bu inşa edeceğimiz tesiste 315 kişiye istihdam olanağı sağlayacağız. 

 

 

13-KADINLAR İÇİN BUTİK PAZARYERİ PROJESİ

 

Kadınların evde yaptıkları el işi nakış, dikiş gibi el emeği göz nuru ürünlerini rahatlıkla pazarlayacakları onlara özel Pazar yeri inşa edeceğiz. 

 

 

14-ÇOCUK VE AİLE DOSTU AVM PROJESİ

 

İlimizin mevsim şartlarından dolayı kış ayının uzun geçmesi ve bu sebepten dolayı çocuklarımız evde hapsolmakta sosyal hayattan uzak kalmaktadırlar. Açacağımız AVM özellikle çocuklarımız için oyun aktive ve eğlence merkezi olacak içerisinde buz pateni, kum ve top havuzları, tırmanma duvarı, lego, ahşap standı, sanat atölyesi ve bedensel aktivite atölyelerinin olduğu aileler için konforlu zaman geçireceği bir AVM inşa edeceğiz ve bu işletmede 90 kişiye istihdam olanağı sağlayacağız. 

 

 

15-BAŞAK PROJESİ

 

Şehrimizin İki Yakasında Yer Alan Derelerimizin Peyzaj ve Çevre Düzenlemesi Yapılarak Muşumuza İki Yakada da Yeşil ve Sosyal Alanlar İnşa Edeceğiz. 

 

 


15-YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU PROJESİ

 


Soğucak (Mongok), Kepenek (Arak) Derecik (Hawadorik), Haspet Kalesi Murat Nehri, Yolunda Yürüyüş Bisiklet Yolu İnşa Edeceğiz. 

 

 


17-ŞELALE PROJESİ

 


Muş Bağlarında bulunan betonarme ile doğal güzelliği bozulan şelalelerin bulunduğu mevkiyi yeniden ve aslına uygun bir şekilde restore edip mesire alanları ile ihya edip halkımızın hizmetine sunacağız. 

 

 


18-YENİ SANAYİ SİTESİ PROJESİ

 

Erzurum Bitlis Karayolu Güzergahında Plansız ve Denetimsiz Bir Şekilde Yapılaşmış İşletmelerin Yeni Sanayi Sitesine Taşınması sağlayacağız. Sanayi Sitemiz faaliyete geçtiğinde en az 300 kişiye doğrudan istihdam olanağı sağlanacaktır.

 

 


19-ET VE SÜT İŞLEME FABRİKA PROJESİ

 

Kuracağız fabrikada yapacağımız ürünleri bir marka haline getirip doğal sağlıklı ve lezzetli et süt ürünlerini helal sertifikalı olarak başta Ortadoğu olmak üzere İslam Ülkelerine İhraç edeceğiz. Şehrimizde yeni inşa edeceğimiz bu Mega projede en az 500 çiftimizden ürün temininde bulunacağız. 620 kişiye de istihdam olanağı sağlayacağız.

 

 


20-REFAH KART PROJESİ

 


*İlk Okula Yeni Başlayan Öğrencilere Kırtasiye Desteği

 

 

*İlk Kez Anne Olanlara Doğum Paketi

 

 

*Öğrencilere Aylık 49 Binişlik Ücretsiz Ulaşım Kartı

 

 

*Gazilere, 65 Yaş Üstü ve Engellilere Ücretsiz Ulaşım Kartı

 

 

*Üniversite Öğrencilerimize Yılda 1 Defa Aileleriyle Buluşmaları İçin Sıla-i Rahim Bileti

 

 

*Yuva Kuracak Olan Öksüz veya Yetim Genç Kızlarımıza 50 Bin TL Refah Çeyiz Desteği. 

 

 


21-KENTSEL DÖNÜŞÜM

 

Riskli Bölgelerde En Kısa Sürede Kentsel Dönüşüm ile Alakalı Çalışmalara Başlayacağız. 

 

 


22-SANAYİ SİTEMİZ

 

Mevcut Sanayi Sitemizin Alt Yapı, Üst Yapı ve Çevre Düzenlemesi Gibi Sorunlarını Hızla Çözüp Sanayi Esnafımızın Mağduriyetini Gidereceğiz.

 

 


23-PAZAR YERİ

 

Mahallerimizde Haftanın Bir Günü Yerel Üretici ve Satıcılar Tarafından Kurulacak Pazar Alanları Oluşturacağız. 

 

 


24-EVLİLİK DESTEĞİ

 

İhtiyaç duyan yeni evlenen çiftlere kuracağımız evlendirme merkezinde ücretsiz salon hizmeti imkanı sunacağız. 

 

 


25-CADDELERİMİZ

 

Caddelerimiz Arasında Oluşan Çevre Düzenlemesi Farklıklarını Ortadan Kaldıracağız. Bütün Esnaflarımıza Eşit Koşullarda Rekabet İmkanı Sunacağız. 

 

 


26-İHALELER

 

Yapılacak Olan İhaleleri İnternet Üzerinden Canlı Olarak Yayınlayacağız.

 

 

27-TAKSİCİ KARDEŞLERİMİZE

 

Ulaşım kalitesi açısından tablet desteği sunacağız. 

 

 


28-MECLİS TOPLANTILARI

 

Belediye Meclis Toplantılarında Alınan Kararlar Canlı Olarak İnternet Üzerinden Yayınlayacağız. 

 

 


29-YENİ İMAR ALANLARI

 

Zemini sağlam yeni imar alanları açıp bu alanlarda yaşanabilir sağlam, depreme dayanıklı yaşam alanlarını inşa edeceğiz. 

 

 


30-SOKAK HAYVANLARI SORUNUNA SON VERECEĞİZ

 

Tüm Sokak Hayvanlarını Halkımızın İnternet Üzerinden 24 Saat Canlı Olarak İzleyebileceği Yüksek Kalite ve Konfora Sahip Bakım Merkezlerinde Yaşatacağız.

 

 


31-KIZ ÖĞRENCİ YURTLARI

 

Yurtlarının Bulunduğu Alanın Yol, Alt Yapı Işıklandırma Sorunları Giderilerek Fakültelere Gidiş Geliş Yapacak Ring Servisi Sunacağız.

 

 

32-BÜYÜKLERİMİZE VEFA HİZMETİ

 

Evde Yalnız Yaşayan Ya da İhtiyaç duyan Büyüklerimizin Ev Temizliği ve Diğer İhtiyaçlarını Karşılamak İçin Belediyemizce Gezici Hizmet Ekibi Kuracağız. 

 

 


33-ÖZEL KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

 

Süperlikte Muşumuzu Temsil Eden Engelli Basketbol Takımımızı Belediye Bünyesine Alarak Daha da Güçlü Hale Getireceğiz. 

 

 

34-KADINLARA ÖZEL SAĞLIK VE SPOR KOMPLEKSİ

 


İnşa Edeceğimiz Komplekste Sauna, Yüzme Havuzu, Buhar Odası, Tuz Odası, Türk Hamamı, Çocuk Bakım Alanı Gibi Sağlık ve Spor Alanları Olacak.

 

 


35-REFAH ÇEYİZ DESTEĞİ

 

Yuva kuracak olan öksüz veya yetim genç kızlarımıza 50 bin TL refah çeyiz desteği sunacağız. 

 

 


36-KIZ ÖĞRENCİ YURTLARI

 

 

Yurtlarının bulunduğu alanın yol, alt yapı ışıklandırma sorunları giderilerek fakültelere gidiş geliş yapacak ring servisi sunacağız.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

Resmi İlanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ebubekir çakmak 17 Mart 2024 04:31

    Yani kararsız seçmenin belirleyeceği bir seçim olacak ben şahsen oyumu aziz süne için kullanacağım projelerin hepsi gerçekçi ve inşallah adil bir yönetici olur secilirse gerisi teferruat hakkınızda hayırlısi olsun