GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mayıs 2023 20:03

Muş Alparslan Üniversitesi Ukrayna üniversite ile iş birliği yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi Ukrayna üniversite ile iş birliği yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) ile Ukrayna Khmelnytskyi Beşerî ve Pedagoji Akademisi arasında uluslararası iş birliği anlaşması imzalandı.

Yapılan anlaşmalar, çevrim içi imza töreninde MAUN Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve iş birliği yapılan Ukrayna Khmelnytskyi Beşerî ve Pedagoji Akademisi Rektörü Prof. Dr. Inna Shorobura tarafından imzalandı. MAUN Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ULAUM) koordinesinde gerçekleştirilen anlaşmalar ile kurumlar arasında akademik iş birlikleri ile öğrenci ve personel hareketliliği faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Ukrayna Khmelnytskyi Beşerî ve Pedagoji Akademisi heyeti MAUN'u ziyaret etti. ERASMUS Uluslararası Kredi Hareketliliği Projesi kapsamında yapılan ziyarette Khmelnytskyi Beşerî ve Pedagoji Akademisi ile Muş Alparslan Üniversitesi arasında bir işbirliği anlaşması imzalandı. 
 

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve Ukrayna Khmelnytskyi Beşerî ve Pedagoji Akademisi Rektörü Prof. Dr. Inna Shorobura tarafından imzalanan anlaşma kapsamında kurumlar arasında personel ve öğrenci değişimi gerçekleştirilmesi, çift diploma programları başlatılması ve ortak bilimsel araştırma projelerinin hazırlanması planlanıyor. Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninden sonra karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu. Rektör Polat konuklara nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Resmi İlanlar