MUŞ Haber Girişi : 16 Ekim 2024 12:30

Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi güçlü kadrosuyla geleceğe hazırlanıyor

Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi güçlü kadrosuyla geleceğe hazırlanıyor
MAUN Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Bursal, “Sağlık Bilimleri Fakültemiz modern çağın altyapı ve teknolojisi ile sağlık alanında yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla güçlü öğretim elemanı kadrosu ile hizmet vermektedir.”dedi.

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Gazeteciler Birliği Başkanı Tuncay Çanga ve Alparslan Diyarı Gazetesi Muş muhabiri Sinan Balkaya, Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Bursal’ı ziyaret ettiler. Kısa bir süre önce dekanlık görevine atanan Bursal’a hayırlı olsun dileklerini ileten Çanga, Bursal ile sağlık bilimleri fakültesi hakkında sohbet etti.

 

BİN 121 ÖĞRENCİMİZ VAR

 

Sohbet esnasında Prof. Dr. Bursal, Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Hemşirelik, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet, İş Sağlığı ve Güvenliği ile Gerontoloji Bölümleri olmak üzere 5 aktif bölüme kayıtlı öğrenciler olduğunun altını çizdi.

 

2024-2025 yılı Eğitim-Öğretim yılı için toplamda bin 121 öğrencileri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Bursal, “Fakültemiz bünyesinde bin 121 öğrencimiz bulunmaktadır. Hemşirelik, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet, İş Sağlığı ve Güvenliği ile Gerontoloji Bölümlerinin yanısıra Ebelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Odyoloji ile Dil ve Konuşma Terapisi Bölümleri olmak üzere 5 bölüme daha yakın zamanda öğrenci kabulü hedeflenmektedir.”dedi.

 

 

 

52 ÖĞRETİM ELEMANI BULUNUYOR

 

Sağlık Bilimleri Fakültesinin modern çağın altyapı ve teknolojisi ile sağlık alanında yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak için güçlü bir kadroya sahip olduğunu ifade eden Bursal, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Fakültemiz bünyesinde 3 Profesör, 8 doçent, 17 Dr. Öğretim Üyesi, 4 Öğretim Görevlisi ve 20 Araştırma Görevlisi toplamda 52 Öğretim elemanı bulunmaktadır.

 

Küresel ve toplumsal sağlık problemlerine karşın ulusal ve uluslararası savunma mekanizmasında esas yapıyı oluşturan alanında donanımlı sağlık personelini yetiştirme konusunda üzerine düşen görevin en iyisini yapmak hedefiyle ciddiyet ve inançla çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu anlamda her türlü katkı, görüş ve önerilerinizi önemsiyor ve bekliyoruz.”

 

HABER SAMİ DEMİR

Resmi İlanlar