MUŞ Haber Girişi : 13 Aralık 2023 15:34

Muş Alparslan Üniversitesi’nde Lezzet Şöleni: Geleneksel Muş Mutfağı Tanıtıldı

Muş Alparslan Üniversitesi’nde Lezzet Şöleni: Geleneksel Muş Mutfağı Tanıtıldı
Muş Alparslan Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinden lezzet şöleni: Geleneksel Muş Mutfağı tanıtıldı. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Doç. Dr. Esra Demir Öztürk danışmanlığında gerçekleştirilen "Geleneksel Çocuk Oyunları" dersi kapsamında Muş Mutfağı tanıtıldı. 

 

 

 

 

Muş Yöresi'nin özgün lezzetleri arasında yer alan "Muş Köftesi, Çorti, Kırçikli Kelem Dolması, Helimaşı Çorbası, Hez (Hasut Dolması), Keşkek, Çavbelek, Mırtöge, Güllük Ekmeği, Herse ve Teter Helvası" gibi yemeklerin yapılışı, tarihçesi, öyküleri ve sunumları öğrenciler tarafından detaylı bir şekilde anlatıldı.

 

 

 

 

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Akademik Birim Danışmanı Doç. Dr. Esra Demir Öztürk yönetiminde gerçekleştirilen etkinlik, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Rektör danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, Genel Sekreter Harun Demir, bölüm hocaları ve öğrencilerin katılımıyla Eğitim Fakültesi Esnek Sınıfı'nda gerçekleşti. 

 

 

 

 

Bu özel etkinlik, öğrencilere geleneksel değerleri tanıma ve paylaşma fırsatı sunarken, aynı zamanda Muş mutfağının zenginliğini de vurguladı.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar