EĞİTİM Haber Girişi : 04 Ocak 2024 13:02

Muş Alparslan Üniversitesi'nde İslami Geometrik Süslemeler ve Matematik buluştu

Muş Alparslan Üniversitesi'nde İslami Geometrik Süslemeler ve Matematik buluştu
Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Öğrencileri, İslami Geometrik Süslemeleri Matematikle harmanlayarak sergi açtı. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi, matematik ve sanatın kesişim noktasında benzersiz bir sergiye ev sahipliği yaptı. Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan ve Doç. Dr. Yılmaz Mutlu'nun koordinatörlüğünde sunulan "İslami Geometrik Süslemeler Sergisi" ziyaretçilere matematik ve sanatın entegrasyonu konusunda eşsiz bir deneyim sundu.

 

 

 

 

Sergi, İslami sanatın en çarpıcı örneklerinden biri olan geometrik süslemelerin, matematiksel perspektiflerle nasıl harmanlandığını gözler önüne serdi. Etkinlik, matematik eğitimi öğrencilerinin, bu süslemelerin arkasındaki geometrik kavramları ve matematiksel ilişkileri keşfetmelerini ve bu bilgileri sanatsal bir ifadeyle bütünleştirmelerini sağlayan bir platform olarak işlev gördü.

 

 

 

 

Sergi ile ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Yılmaz Mutlu, serginin hem eğitim hem de sanat açısından önemini vurguladı. Mutlu, “Bu sergi, öğrencilerimizin matematiksel düşünme becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine olanak tanıdı. Aynı zamanda, İslami sanatın zenginliğini ve geometrinin bu sanat formundaki rolünü vurguladı” dedi. 

 

 

 

 

Sergide, öğrencilerin matematik dersleriyle entegre ederek hazırladıkları onlarca farklı geometrik süsleme örneği sergilendi. Bu eserler, İslami geometrik desenlerin matematiksel analizini ve bu analizlerin sanatsal yorumlarını içerdi.

 

 

 

 

 

Etkinlik, matematik ve sanatın birleştiği nadir örneklerden biri olarak hem akademik çevreler hem de genel halk için büyük ilgi uyandırdı. Sergi, özellikle matematik, sanat tarihi, mimarlık ve eğitim alanlarındaki öğrenciler ve akademisyenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak öne çıktı.

 

 

 

 

Muş Alparslan Üniversitesi rektör yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Yıldırım’ında katıldığı ve Eğitim Fakültesi'nde gerçekleşen İslami Geometrik Süslemeler Sergisine katılımcılara matematik ve sanatın harmonisini anlatıldı.

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar