EĞİTİM Haber Girişi : 21 Aralık 2023 14:02

Muş Alparslan Üniversitesi’nde IPARD Programı ve TKDK’nın Destekleme Faaliyetleri Semineri

Muş Alparslan Üniversitesi’nde IPARD Programı ve TKDK’nın Destekleme Faaliyetleri Semineri
Muş Alparslan Üniversitesi’nde düzenlenen seminerde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Muş İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD tanıtımı gerçekleştirildi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) tarafından düzenlenen seminerde, IPARD Programı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) destekleme faaliyetleri konuları ele alındı. Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin, TBMYO akademik personeli ve öğrenciler katılım sağladı. Seminerin koordinatörlüğünü İnşaat Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zekeriya Artun üstlendi.

 

 

 

 

Seminerde TKDK Muş İl Koordinatörü Bünyamin Süne, IPARD Programının tanıtımını gerçekleştirerek öğrencilere iş hayatına dair önemli bilgi ve tecrübeler aktardı. Süne, özellikle kariyer planlaması yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara vurgu yaparak, yabancı dil öğrenmenin ve dönemin gerekliliklerine ayak uydurmanın önemini vurguladı.

 

 

 

 

 “TKDK'NIN HAYATA GEÇİRDİĞİ 98,1 MİLYAR TL'LİK YATIRIMA 44,8 MİLYAR TL HİBE DESTEĞİ SAĞLADI”

 

 

Süne’nin konuşmasının ardından Proje Başvuru Yönetimi Biriminde Başvuru Kabul Uzmanı olarak görev yapan Dr. Deniz Karabulut bir sunum gerçekleştirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren TKDK'nın, Avrupa Birliği tarafından akredite edilmesinin ardından 2011 yılından bu yana birçok sektörde yatırım destekleme faaliyetleri yürüttüğünü belirten Karabulut, 2024 yılı itibariyle IPARD Programı'nın 3. etabının uygulamaya başlanacağını ifade etti. Karabulut'un sunumunda, TKDK'nın hayata geçirdiği 98,1 milyar TL'lik yatırıma 44,8 milyar TL hibe desteği sağladığı bilgisi paylaşıldı. IPARD III Programı kapsamında desteklenecek sektörler arasında hayvancılık, işleme ve pazarlama ile kırsal alan yatırımları yer aldı. Ayrıca, LEADER tedbiri kapsamında yerel eylem gruplarınca gerçekleştirilen faaliyetlerin yüzde yüz finanse edildiği bilgisi de katılımcılara aktarıldı.

 

 

 

 

 


“BU ETKİNLİK ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

 


Düzenlenen seminer ile ilgili açıklama yapan TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin, “Meslek Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen bu seminer, tarım ve kırsal kalkınma alanlarında önemli bilgilerin paylaşıldığı bir platform oldu. TKDK ve IPARD Programı'nın sektörel etkileri, yatırım destekleri ve gelecekteki projeler hakkında değerli konuşmacılarımızın paylaşımlarının, öğrencilerimize ve katılımcılara yol gösterici nitelikte olduğu kanaatindeyim. Bu etkinlik, öğrencilerimizin sektörel bilgi birikimlerini artırmaları, kariyer hedeflerine daha sağlam adımlarla ilerlemeleri için önemli bir adımdır. Bu anlamlı etkinliğin gerçekleşme sürecine sunduğu katkılardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican’a, seminerin koordinatörlüğünü üstlenen İnşaat Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zekeriya Artun’a ve sunumları ile programa katkı sunan TKDK Muş İl Koordinatörü Bünyamin Süne ile Başvuru Kabul Uzmanı Dr. Deniz Karabulut’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

 Seminerin sonunda katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından Öğr. Gör. Zekeriya Artun, TKDK Muş İl Koordinatörü Bünyamin Süne'ye, Başvuru Kabul Uzmanı Dr. Deniz Karabulut'a ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Etkinliğin kapanışında Öğr. Gör. Artun, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican'a ve TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin’e desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

Resmi İlanlar