EĞİTİM Haber Girişi : 23 Aralık 2023 17:58

Muş Alparslan Üniversitesi’nde İHA semineri

Muş Alparslan Üniversitesi’nde İHA semineri
Muş Alparslan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda (TBMYO), insansız hava araçları (İHA) semineri düzenlendi.

ALPARSLAN DİYARI- TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin’in koordinatörlüğünde düzenlenen seminerin sunumunu Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Afet Yönetim Uygulama Araştırma Merkezi (AFETYÖN) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İskender Dölek gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

Akademik ve idari personelin yanı sıra, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı öğrencileri ile diğer ilgili öğrencilerin katılım gösterdiği etkinlik, İHA'ların farklı kullanım alanlarını ele aldı.

 

 

 

 

 

Gelişen teknoloji ve yazılımların hayatın birçok alanına entegre ettiği İHA'lar, AFETYÖN Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İskender Dölek tarafından detaylı bir şekilde anlatıldı. Dr. Öğr. Üyesi Dölek, İHA teknolojisinin afetlerden güvenlikle ilgili konulara kadar geniş bir yelpazede kullanıldığını vurgulayarak, öğrencilere 3 boyutlu modellemeden fotogrametriye kadar uzanan kullanım alanlarını görsel içeriklerle aktardı. İHA'ların mekanik bileşenlerinin yanı sıra yazılım ve veri işleme alanlarında da önemli olduğu üzerinde duruldu. Dölek, öğrencilere, bu alanda uzmanlaşmaları durumunda farklı iş alanlarının kapısını aralayabileceklerini belirtti. İHA’ların kullanımındaki hızlı değişim ve bu alanda yeteneklere dayalı çeşitlenmenin altını çizdi.

 

 

 

 

 

 

Seminer sunumundaki katkılarından dolayı Dr. Öğr. Üyesi İskender Dölek’e teşekkürlerini ileten ve insansız hava araçlarının geleceğin teknolojik trendi olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Şevgin, “Gerçekleştirdiğimiz İHA semineri, katılımcıların ilgisi ile teknolojik gelişmelere odaklanan bir platform imkânı sağladı. İHA'ların hayatımızın birçok alanında etkili bir şekilde kullanıldığı bir dönemde, öğrencilerimizin bu alandaki potansiyeli keşfetmelerine ve kariyerlerine yeni ufuklar katmalarına yönelik bu etkinlikle bir araya geldik. Geleceğin teknolojik trendlerinden biri olan İHA'lar, farklı alanlardaki faaliyetleri ile çok geniş bir yelpazede kullanım imkânları sunmaktadır. Bu seminer, öğrencilerimize bu önemli teknolojiyi daha yakından tanıma ve kullanım alanları konusunda bilgi edinme fırsatı sundu. AFETYÖN Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İskender Dölek'in etkileyici sunumu ile İHA'ların gelişen dünyamızdaki rolünü anlama fırsatı bulduk.” dedi.

 

 

 

 

 

Dr. Öğr. Üyesi Şevgin açıklamasının devamında, “TBMYO olarak, öğrencilerimizi teknolojinin öncüsü yapma vizyonuyla bu tür etkinliklere önem veriyoruz. İlerleyen dönemlerde de benzeri etkinliklerle öğrencilerimizin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmelerini ve kendi alanlarındaki potansiyellerini keşfetmelerini desteklemeye devam edeceğiz. Katılım sağlayan herkese teşekkür eder, İHA teknolojisinin gelecekteki başarı hikayelerine katkıda bulunmalarını dilerim.” ifadelerine yer verdi.

 

 

Katılımcıların sorularının yanıtlandığı seminer, ilgili öğrencilere İHA teknolojisinin gelecekteki potansiyelini ve kariyer fırsatlarını anlatma fırsatı sundu. Seminer, teknoloji ve mühendislik alanlarındaki gelişmeleri takip eden öğrencilerin ilgisini çekerken, geleceğin uzmanlarını bu önemli alanda yetiştirmeye yönelik bir adım olarak öne çıktı.

 

 

“HABER: HARUN SEÇKİN”

 

 

 

Resmi İlanlar