EĞİTİM Haber Girişi : 13 Aralık 2023 17:02

Muş Alparslan Üniversitesi’nde Gıda ve Bilim etkinliği 

Muş Alparslan Üniversitesi’nde Gıda ve Bilim etkinliği 
Muş Alparslan Üniversitesi’nde Birinci Gıda Bilimi etkinliği düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte öğrencilerin hazırladığı gıdalar sergilendi

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda 1. Gıda Bilimi etkinliği düzenlendi. Yapılan etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, üniversite olarak Muş’un ve üniversitenin potansiyelini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Bu potansiyel sonucu ortaya koyacakları ürünleri tanıtmaya yönelik çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Alican, “Bu çerçevede Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde birinci gıda etkinlikleri şenliğimiz şu anda yapıyoruz. Öğrencilerimiz birçok gıda hazırladılar. Bu ürünlerin bir kısmı piyasada bulunmayan ve kendi ürettikleri ürünlerdir. İnşallah bu etkinlikte üretilmiş olan ürünleri ileriki zamanlarda daha da spesifik hale getirip kamuoyuna sunabileceğimiz, piyasaya sürebileceğimiz ürünlere dönüştürmek gibi bir hedefimiz var. Önümüzdeki dönemlerde bu gıda etkinliğimizi devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu. 

 

 

 

 

 

Rektör Alican etkinliğe, üniversite dışında, lise öğrencilerinin de katılım sağladığını belirterek, “Lise öğrencilerimiz, öğretmenleriyle birlikte festivale katıldılar. Bu sayede üniversitemizi da tanıma fırsatı buldular” ifadelerini kullandı.

 

 

 
 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar