MUŞ Haber Girişi : 21 Ağustos 2024 10:48

Muş Alparslan Üniversitesi ile VEDAŞ Arasında Stratejik İş Birliği Protokolü İmzalandı

Muş Alparslan Üniversitesi ile VEDAŞ Arasında Stratejik İş Birliği Protokolü İmzalandı
Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik mesleki gelişim fırsatlarını artırmayı hedefleyen önemli bir iş birliği protokolü, Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ile imzalandı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi öğrencileri için yeni bir kapı aralayan bu protokol, genç mühendis adaylarına VEDAŞ bünyesinde staj ve mesleki uygulama imkanı sunuyor. Öğrenciler, bu protokol kapsamında VEDAŞ işyerlerinde belirli sürelerde staj yaparak sektördeki tecrübelerini artırma fırsatı bulacaklar.

 

Protokolün ana hedefleri arasında, öğrencilerin zorunlu staj ve mesleki uygulama eğitimi süreçlerinde ilgili firmada istihdam edilmesi, mezuniyet sonrası iş bulma olanaklarının artırılması, eğitim sürecinde seminerler düzenlenmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve firmanın üniversitenin kariyer etkinliklerine katılımı yer alıyor. Bu iş birliği, sürdürülebilir bir üniversite-sanayi iş birliği modeli oluşturarak öğrencilere daha fazla kariyer fırsatı sunmayı amaçlıyor.

 

 

İmza törenine, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin, VEDAŞ Şirket Müdürü Fatih Talay, VEDAŞ Muş İl Müdürü Suat Coşar, İşletme Grup Müdürü Beytullah Özbayram ve Destek Hizmetleri Müdürü Şenol Büte katıldı.

 

 

Bu iş birliği ile hem öğrencilerin mesleki gelişimleri desteklenmiş olacak hem de VEDAŞ, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde bölgedeki mühendislik eğitiminin kalitesini artırmaya katkıda bulunacak.

 

 

 

BÜLTEN

Resmi İlanlar