Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Erasymus+ Programı Koordinatörü Öğr. Gör. Yahya Adanır, Afyonkarahisar ve Eskişehir’de düzenlenen Erasmus toplantılarına katıldı.
ALPARSLAN DİYARI- İlk olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde “Erasmus+Yükseköğretim KA131 Hareketlilik Proje Yönetimi Toplantısı” düzenlendi. Türkiye’deki tüm üniversitelerin Erasmus Ofis yetkililerinin katıldığı toplantıda 2023 Yılı Değerlendirmesi ve Güncel Gelişmeler, 2023 Uygulama El Kitabındaki Yenilikler, Dâhil Etme Stratejisi, İçerme Desteği, Yeşil Seyahat, Erasmus Başvuru Portalı, Erasmus Dashboard, EWP, OLA, ESI, Karma Yoğun Programlar, Nihai Raporlarda Sık Karşılaşılan Sorunlar ile Denetimlerde Karşılaşılan Sorunlar temalı sunumlar gerçekleştirildi.
Daha sonra Eskişehir Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde “Erasmus+Yükseköğretim KA171 Projesi Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Türkiye’deki üniversitelerin Erasmus Ofislerinden yetkililerin katıldığı toplantı yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Toplantıda KA171 bütçe, başvuru ve kabul rakamları değerlendirilmesi, genel bilgiler, programdaki yenilikler, dikkat edilmesi gereken konular ve başvuru formunun doldurulması” konularında bilgi aktarımında bulunuldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, “Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak öğrencilerimizin iyi bir Türkçe ve yabancı dil bilgisine sahip olmasına özen gösteriyoruz. 3’ü yüzde yüz, 7’si yüzde otuz İngilizce eğitim veren toplam 26 lisans ve 17 ön lisans programımız mevcut” dedi.
Eskişehir Teknik Üniversitesinin uluslararasılaşma vizyonu kapsamında güncel ve yenilikçi eğitim politikaları uygulamaya devam ettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özcan, uluslararasılaşma alanında kültür ve farkındalığı güçlendirmek amacıyla; eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerini uluslararası iş birlikleri çerçevesinde yürütme ve bu yönde bir organizasyon yapısı oluşturma hedefleri doğrultusunda önemli adımlar attıklarını da sözlerine ekledi.
Rektör Prof. Dr. Özcan, “Erasmus+ Programı, uluslararasılaşma stratejimizin destek unsurlarından biridir. Üniversitemiz sınırlı kaynaklara rağmen hem KA131 hem de KA171 projelerinde yer almaktadır ve 2019 yılından bu yana program ülkeleri ile 704 hareket gerçekleştirmiştir. Şu anda 29 ülke ile 59 iş birliği anlaşmasının yanı sıra, KA131 için 21 ülke ile 226 anlaşma, KA171 için ise 15 ülke ile 61 ikili iş birliği anlaşmamız mevcuttur. Türkiye Yükseköğretim Sisteminin uluslararasılaşmasında Bologna sürecinin başlamasından bu yana bu alanda emek veren birçok yükseköğretim çalışanının ve Türkiye Ulusal Ajansının değerli çabalarıyla önemli ilerlemeler kaydedildiğine işaret etmek isterim” dedi.
Gün boyu panel düzeninde devam eden toplantı kapsamında ayrıca KA171 projesi hazırlık ve yazım sürecine ilişkin tecrübe paylaşımında da bulunuldu. Her oturumun ardından düzenlenen soru-cevap bölümlerinde katılımcılar merak ettikleri sorularına yanıt bulurken yoğun katılımlı toplantı fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
HABER: KADER AKÇİL