EĞİTİM Haber Girişi : 18 Temmuz 2024 00:51

Muş Alparslan Üniversitesi 9 sıra gerileyerek üzdü: Yeni sıralaması belli oldu!

Muş Alparslan Üniversitesi 9 sıra gerileyerek üzdü: Yeni sıralaması belli oldu!
Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Türkiye’deki 187 üniversite arasında yapılan başarı sıralamasında bir yılda 9 sıra gerileyerek 135’e düştü.

ALPARSLAN DİYARI- Her yıl Türkiye’deki üniversitelerin başarı ortalamalarını hesaplayıp bilimsel verilerle üniversiteler arası başarı sıralaması yayınlayan ve bu verileri tüm üniversitelerce kabul gören URAP’ın 2023-2024 Türkiye sıralamasında, Muş Alparslan Üniversitesinin 9 sıra gerilediği ortaya çıktı.

 

URAP HAKKINDA

 

URAP; kar amacı gütmeyen, Türkiye ve dünya üniversite sıralamalarını yapmayı toplumsal hizmet olarak gören bir kurumdur. URAP Laboratuvarı’nda çalışan ekip üyeleri; diğer çalışmalarının yanı sıra, üniversite sıralama çalışmalarına gönüllü olarak katkı yapmaktadır. URAP Araştırma Laboratuvarı 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulmuştur.

 

 

URAP'ın amacı yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metodlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktır. URAP’ın hedefi, çalışmalar sonucunda elde edilen veriler ile üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve belirlenen göstergelere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı olmaktır.

 

Haber: Sevda Balkaya

 

Muş’un en ünlü ikinci insanı seçildi! Türk sinemasının ustası Muş’un gururu

 

Tarihi fotoğraf: 1900'lerin başında Muş ve Sason Dağları

 

 

 

 

Resmi İlanlar