GÜNDEM Haber Girişi : 13 Temmuz 2024 13:58

Muş Alparslan Üniversitesi 15 Temmuz şehitlerini unutmadı!

Muş Alparslan Üniversitesi 15 Temmuz şehitlerini unutmadı!
Rektör Mustafa Alican, 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanında açılan "15 Temmuz Konulu Fotoğraf Sergisi" ve Merkezi Kütüphanesinde Prof. Dr. Fuat Sezgin Kitaplığı'nda yer alan "15 Temmuz Kitap Köşesi" açılışlarına katıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Açılış törenine, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Genel Sekreter Harun Demir ve birçok idari amir ile üniversite personeli katıldı.

 

 

Açılışlarda konuşma yapan Rektör Alican,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü'nün önemine değindi. Rektör Alican, bu tür etkinliklerin milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutmak adına büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.”

 

 

15 Temmuz, milli iradenin ve demokrasinin zaferidir. Bu zaferi unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevidir. Bugün burada açılışını yaptığımız sergi ve kitap köşesi, bu bilinçle hayata geçirilmiştir," dedi.

 

Ayrıca Rektör Alican, 15 Temmuz'da hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle andıklarını ve gazilere minnettar olduklarını ifade etti.

 

Sergide, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yaşanan olayları ve milletimizin gösterdiği kahramanlıkları anlatan fotoğraflar yer alıyor. Fotoğraflar arasında darbe girişimine karşı duran halkın direnişini, demokrasi nöbetlerini ve şehitlerimizi anan kareler dikkat çekerken Merkezi Kütüphane’de açılan 15 Temmuz Kitap Köşesi ise darbe girişimi sürecinde ve sonrasında yaşananları akademik ve tarihi bir perspektifle ele alan kitaplardan oluşuyor. 15 Temmuz'un siyasi, sosyal ve ekonomik etkilerini inceleyen eserler, tanıklıklar ve analizler yer aldığı köşe, öğrencilerin ve akademisyenlerin 15 Temmuz'u daha derinlemesine anlamaları için önemli bir kaynak teşkil ediyor.

 

 

BÜLTEN

Resmi İlanlar