SAĞLIK Haber Girişi : 10 Eylül 2023 17:10

Muş’a 130 doktor ataması yapıldı! İşte merkez ve ilçe ilçe tam liste…

Muş’a 130 doktor ataması yapıldı! İşte merkez ve ilçe ilçe tam liste…
Muş ve ilçelerine toplamda 132 doktor ataması yapıldı. Müjdeyi AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek verdi.

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Sağlık Bakanlığı tarafından il ve ilçelere yeni uzman ve pratisyen hekim atama planlaması yapıldı. Buna göre Muş’a 132 doktorun gelmesi bekleniyor. Müjdeli haber AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek’ten geldi.

 

132 ATAMA YAPILDI

 

Muş, Malazgirt, Bulanık, Varto, Korkut ve Hasköy’e farklı branş ve uzmanlıklarda çok sayıda atama yapıldı. Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek alparslandiyari.com’a verdiği bilgide yeni atamaların hayırlı olmasını diledi. Şimşek, “Muş Merkez ve İlçelerimizde çeşitli branşlarda hizmet sunmak üzere toplamda 132 hekim ataması hayırlı, uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, hekim arkadaşlara görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

24'Ü UZAMAN TOPLAM 132 DOKTOR ATANDI

 

108 pratisyen hekim, bir acil tıp uzmanı, bir aile hekimi, bir anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, 5 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, bir çocuk ergen ve ruh sağlığı hastalıkları uzmanı, bir enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı, bir göğüs hastalıkları uzmanı, bir iç hastalıkları uzmanı, 3 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 2 ortopedi ve travmatoloji uzmanı, 2 ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı, bir tıbbi biyokimya uzmanı, bir tıbbi mikrobiyoloji uzmanı, 2 üroloji uzmanı ve bir yoğun bakım uzmanı olmak üzere toplam 132 doktor ataması gerçekleştirildi.

 

Öte yanda Muş ve ilçedeki vatandaşların heyecanla yeni doktorları beklediği öğrenildi.

 

 

Haber: Emrullah Özbey

Resmi İlanlar