MUŞ Haber Girişi : 15 Eylül 2024 08:21

Muş 1. Amatör Lig fikstürü çekildi: Bulanıkta 3 takım varken Malazgirtspor neden yok!

Muş 1. Amatör Lig fikstürü çekildi: Bulanıkta 3 takım varken Malazgirtspor neden yok!
Muş 1. Amatör Lig'in 2024-2025 sezonu fikstürü, Muş Şoförler Cemiyeti'nde düzenlenen törenle çekildi. Fikstür çekimine katılan kulüp temsilcileri, heyecanlı bir sezonun başlangıcını sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.

ALPARSLAN DİYARI- 11-12 Ekim tarihlerinde başlayacak olan ligde takımlar, Muş’un dört bir yanındaki sahalarda kıyasıya mücadele edecek. Sezonun fair-play çerçevesinde geçmesini temenni eden yetkililer, Muş Amatör Futbolu'nun gelişiminde bu tür organizasyonların önemine vurgu yaptılar.

 

 

2024-2025 Sezonu Muş 1. Amatör Ligi Grupları Şu Şekilde Oluştu:

 

A Grubu

 

Bulanık Bilicanspor

Bulanık Kop Spor

Hasköy Gençlerbirliği

Varto Sazlıca Spor

Muş Gençlerbirliği

Zafer Spor

Karaağaçlı Spor

 

 

B Grubu

 

49 Çataklı Spor

Hasköy Spor

Kurkot Spor

İdmanyurdu

Lider Muşspor

Çatbaşı Spor

Güner Spor

 

C Grubu

 

Bulanık Gençlerbirliği

Yıldırım Spor

Sungu Belediye Spor

Yaygın Spor

Muş Spor FC

Karşıyaka

Yurdum Spor

Kızılağaç Spor

 

 

TARİHİ 1071 MALAZGİRTSPOR'UN LİGE KATILMAMASI DİKKAT ÇEKTİ

 

 

Fikstür çekiminde gözlerden kaçmayan en büyük detay, Muş’un tarihi ve köklü takımlarından biri olan 1071 Malazgirtspor'un 2024-2025 sezonunda ligde yer almaması oldu.

 

1071 Malazgirtspor, bölge futbolunun gelişiminde önemli bir role sahipken, bu sezon lige katılmamış olması, sporseverler arasında büyük bir merak ve üzüntü yarattı.

 

İlçenin sembolü haline gelmiş bu köklü kulübün ligde yer almamasının nedenleri henüz netlik kazanmadı. Kulüp Başkanı İsmail Türeli’nin açıklaması bekleniyor. Malazgirtli taraftarlar bu durum karşısında şaşkınlıklarını dile getirdiler.

 

Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), tüm takımlara başarılar dileyerek, fair-play ruhuyla geçecek bir sezon temennisinde bulundu. Muş'ta amatör futbolun gelişimine katkıda bulunacak bu organizasyonun bölge halkı tarafından da ilgiyle takip edilmesi bekleniyor.

 

HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar