GÜNDEM Haber Girişi : 12 Nisan 2023 08:43

“MUHARRİR DEĞERLERİMİZ” PROJESİ BAŞLADI

“MUHARRİR DEĞERLERİMİZ” PROJESİ BAŞLADI
Bursa Muşlular Derneği (Muş-Der) Muşlu yazar ve şairlere yönelik yeni bir proje başlattı. Proje kapsamında hemşeri yazar ve şairler sosyal medya ve çeşitli platformlarda paylaşılarak maksimum dayanışma hedefleniyor.

Bursa Muş-Der yeni bir proje daha başlattı. Proje kapsamında Muşlu yazar ve şairlerin daha fazla tanınması için sosyal medya başta olmak üzere çeşitli platformlarda dayanışma hedefleniyor. Böylelikle hemşeri duygularının geliştirilmesi ve kültürel faaliyetlerin desteklenmesi hedefleniyor.

 

Bursa MuşDer’den yapılan paylaşımda, “Söz uçar, yazı kalır.” Demiş atalarımız. Ne de doğru söylemişler. Yazılmayan her şey zamanla değişime uğramaya, amacından sapmaya veya kaybolmaya mahkûmdur. Düşünmenin en iyi yolu yazmaktır. Yazdığınız zaman düşünür, düşündüğünüz zaman ise hem yazarsınız hem de dinlenirsiniz. Düşünmek için ve yazmak için; Tarih, Sanat, Kültür, Edebiyat, Şiir, Bilimsel Doktrin ve daha nice sahalar var. Bu uçsuz bucaksız sahalarda yolculuk yaparak hem kendimizi hem de çevremizi aydınlatmak ne güzel bir duygudur. “Yazmak güzel şey; hem kendine hem de kalabalığa konuşmak gibidir.” Saygıdeğer takipçilerimiz bütün sosyal medya platformlarımızdan dönüşümlü olarak, yazar olan ve kitapları yayınlanmış olan hemşerilerimizle ilgili tanıtıcı paylaşımlar yapacağız. Bu paylaşımlarla yazılan kitapları duyurmaya çalışacağız. “Alim unutmuş, kalem unutmamış” şiarıyla hepinize iyi günler, iyi okumalar ve iyi yazmalar dileriz” denildi.

 

'İmza Ve Söyleşi Etkinlikleri İle Birlik Ve Beraberlik Artırılmalı'

 

Eserleri paylaşılan Muşlu gazeteci ve yazar Y. Özgür Bülbül, projenin önemine dikkat çekerek, metropollerde yaşayan Muşluların sayısının önemini vurguladı. Bülbül, duyarlılıklarında dolayı Bursa Muş-Der yönetimine teşekkür ederek, “Böylesi faaliyetleri çok önemsiyoruz. Yerel ve ulusal marka değeri olan çok sayıda hemşerimiz var. Özellikle kültür ve sanat alanındaki faaliyetlere verilen desteklerin artması lazım. Bursa ve İstanbul gibi kentlerde Muşlu yazar ve gazetecilere yönelik imza günleri ve çeşitli söyleşi etkinliklerinin olması gerekiyor. Bu etkinliklerle birlik ve beraberliklerin artırılması gerekiyor. Memleketimizle ilgili de çok sayıda eser yayımlanmaya başladı. Bu değerlere sahip çıkmamız gerekiyor.” dedi.

 

Resmi İlanlar