GÜNDEM Haber Girişi : 24 Aralık 2023 14:25

MTA diri fay hattı haritasını güncelledi: Muş diri fay hattı üzerinde yer alıyor mu?

  MTA diri fay hattı haritasını güncelledi: Muş diri fay hattı üzerinde yer alıyor mu?
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), deprem riski taşıyan bölgeleri gösteren yeni diri fay haritasını yayınladı.

ALPARSLAN DİYARI- Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, deprem riski taşıyan bölgeleri gösteren yeni diri fay haritasını yayınladı. Haritaya göre Türkiye genelinde 5.5 ve üzeri depremlere sebep olabilecek 485 adet diri fay hattı tespit edildi. Bu fay hatları 45 ilde yer alıyor.

 

 “HARİTAYA GÖRE MUŞ BİRİNCİ DERECEDE RİSKLİ”

 

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

 

İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

 

Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum. 

 

ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

 

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu’yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep’in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

 

Haritaya göre deprem riskinin en az olduğu iller arasında ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman bulunuyor.

 

 

“HABER MERKEZİ”

 

Resmi İlanlar