MALAZGİRT Haber Girişi : 12 Eylül 2023 14:54

Montunuzu almadan çıkmayın! Malazgirt'te sıcaklıklar 20 derece birden düştü

Montunuzu almadan çıkmayın! Malazgirt'te sıcaklıklar 20 derece birden düştü
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Muş'un Malazgirt ilçesinde dün geceden itibaren soğuk hava ve sağanak yağış etkisini gösterdi.

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Malazgirt'te beklenen soğuk hava dalgası uyarıları dinlemeyenleri kötü vurdu. Dün gece itibariyle 20 derece birden düşen hava sıcaklığı, yerini soğuk havaya bıraktı.

 

 

 

Ağustos ayında en yüksek hava sıcaklığı 45 dereceye ulaşırken, hava sıcaklıklarının bugün en yüksek 25 en düşük 17 dereceye kadar düştüğü görüldü.

 

 

İlçenin işlek noktalarında dolaşan vatandaşların kaban, mont ve şapkalarla soğuktan korunmaya çalıştığı görüldü.

 

 

BİR GÜN KISA KOLLUYLA, BİR GÜN MONTLA…

 

İlçede yaşayan Murat Yıldırım, dün kısa kollu tişört ile gezdiğini belirterek, “Dün hava çok sıcaktı. Kısa kollu tişört ile geziyorduk. Bugün ise montla geziyoruz” dedi.

 

KIŞLIKLARI ÇIKARDILAR

 

Kışlık kıyafetleri çıkarmak zorunda kaldıklarını dile getiren vatandaşlardan Ramazan Yıldırım, “Eylül ayına girdiğimiz bu günlerde yağmurlu havalar ile kışı tekrardan yaşıyoruz. Bu durum bizi bazen üzüyor. Sabah kısa kollu ile normal kıyafetlerle çıkmayı düşünürken tekrardan montlarımı ve şapkalarımı çıkarmak zorunda kalıyorum.Yağmur çiftçiler için çok güzel. Tarlaların ve çiftçilerin bu yağmura ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 

“HAVA DELİRDİ”

 

İlçeye İstanbul'dan gezmeye gelen Abdulhalık Eşin ise “Bugün hava bozuldu çok bozuk oldu hava delirdi. Üşüyoruz. Dün kısa kolluyduk bugün başka türlü.” ifadelerini kullandı.

 

 

Malazgirtli çiftçilerin de yağmur nedeniyle yüzü gülüyor.

 

 

Haber: İlhan Güvenir

Resmi İlanlar