EKONOMİ Haber Girişi : 30 Haziran 2024 18:59

Miras kalan tapu sahiplerine güzel haber: Paylar artık bu şekilde bölünecek

Miras kalan tapu sahiplerine güzel haber: Paylar artık bu şekilde bölünecek
Artık miras kalan paylarınızın bölünmesi konusunda net adımlar atıldı. Yeni düzenleme ile paylarınız daha adil ve şeffaf bir şekilde bölünecek.

 

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Bu düzenleme ile birlikte tapu sahipleri arasındaki adaletsizliklerin önüne geçilmiş olacak. Herkes kendi hakkını alacak ve adalet sağlanacak.

 

YENİ DÜZENLEMELER

 

Bilindiği üzere, tapu paylaşımı süreçleri son dönemde yapılan düzenlemelerle Türkiye'de önemli değişikliklere uğramaktadır. Milyonlarca vatandaşa aile büyüklerinden tapular kalırken, yeni bir karar alınmıştır. Bundan sonra kardeşler arasında notere gitmeye gerek duyulmayacak.

 

NOTER ONAYI ŞARTI KALDIRILDI

 

Yapılan düzenleme ile hisseli tapu devri için noter onayı şartı yürürlükten kaldırıldı. Yeni uygulamaya göre, miras payının kardeşe devri için yazılı bir sözleşme yapılması ve hisse sahibi tüm paydaşların hazır bulunması yeterli olacak. Bu karar, miras kalan tapuların kardeşler arasında paylaşım sürecini kolaylaştırmayı hedefliyor.

 

ORTAK ONAY ŞARTI

 

Hisseli tapuların satışı için hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapu işlemlerinde hazır bulunması gerekir. Taraflar, tapu devir işlemlerini yürütmesi için avukatlarına vekalet verebilir. Hisseli tapu satış işlemlerinde noter şartı, ağabey-kardeşlik ilişkisi içerisinde olan taraflar için aranmayacak. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata onay vermek ve işlemleri kolaylaştırmak mümkün.

 

SATIŞ SONRASI ÖDEME

 

Satış işleminin ardından, kendi payını satan tarafa, üzerinde anlaşılan payın maddi karşılığı ödenir. Hisseli tapu devri için ilçe belediyelerinde yürütülecek tapu işlemlerinde tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması gerekiyor.

 

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar